Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 19 octombrie 2019
  • :
  • :

Cum rezolvă CJ Neamț problema apărută pe DJ157C (Alexandru cel Bun – Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani)

O comisie formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț, Instituției Prefectului, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului de Stat în Construcții și Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-a deplasat în teren, miercuri, 10 iulie, pentru a constata și evalua pagubele produse în comuna Alexandru cel Bun, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, produse în data de 04.07.2019.

În urma precipitațiilor abundente din ultima perioadă, pe DJ 157C, la km. 1+685, drumul județean care leagă localitatea Alexandru cel Bun de Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani s-au produs alunecări de teren.  Alunecarea de teren cu platforma drumului s-a produs pe malul stâng al Pârâului Viilor, pe un tronson în lungime de circa 70 de metri, cu lățimea cuprinsă între versantul de pe partea dreaptă a drumului și parcarea de pe partea stângă. Este vorba despre o alunecare de adâncime, iar geologii estimează că planul de alunecare ar fi la circa opt metri. Pentru stabilirea unei soluții de consolidare a platformei drumului se impune efectuarea unui studiu geotehnic extins, ce va cuprinde zona căii de rulare și a versantului, amonte și aval de drum. În perioada imediat următoare se vor lua în regim de urgență măsuri pentru restricționarea traficului.  Lucrarea a fost recepționată în anul 2018 și are o perioadă de garanție de 36 de luni. Proiectul a fost întocmit în anul 2011 și revizuit înainte de licitație, în 2015. Lucrările s-au executat conform proiectului și a normativelor tehnice în vigoare. Dacă în urma expertizelor se va constata că au existat vicii de construire, acestea vor fi remediate pe cheltuiala constructorului.

Astfel de situații pot apărea oricând! Vorba românului – „Cu natura nu te pui!“. Din punctul meu de vedere, problema aceasta nu poate fi subiect de propagandă electorală, iar cei care atacă politic manifestările naturii nu își
găsesc teme reale de expunere mediatică!
”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Totodată, Ionel Arsene, menționează că echipa de la Consiliul Județean ia toate măsurile pentru ca situația să fie rezolvată cât mai repede.

sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *