Cum se folosește o nivelă laser?

0

Anumite lucrări efectuate necesită verificarea nivelului, necesită măsurători precise. Chiar dacă este posibil să apelezi la o nivelă cu bule, acest lucru nu este întotdeauna suficient. Îți poți îndrepta atenția spre o nivelă cu laser care oferă eficiență, rapiditate și un maxim de precizie pentru a marca mai mulți metri dar și unele lungimi. De aceea, în cele ce urmează îți propunem să descoperi cum funcționează o nivelă laser, cum se folosește dar și care sunt principalele tipuri de nivele laser.

Cum funcționează o nivelă laser?

Atunci când a apărut, nivela laser a revoluționat domeniul construcțiilor, înlocuind cu succes firul cu plumb. Funcțiile de bază ale unei nivele cu laser sunt stabilirea unor linii orizontale și verticale perfecte precum și identificarea punctelor simetrice, necesare atunci când trebuie să montezi țevi, polițe sau să agăți un tablou sau alte obiecte decorative.

Ce trebuie să știi despre funcționarea unei nivele laser:

  • O nivelă laser folosește un fascicul care este proiectat pentru a materializa o linie dreaptă de referință, aceasta poate fi verticală sau orizontală. Fasciculul poate fi de culoare roșie sau verde.
  • În funcție de modelul ales de nivelă laser s-ar putea să fie necesar să folosești ochelari speciali care vor filtra spectrul luminos și va permite să vizualizezi mai eficient fasciculul proiectat.
  • Nivela laser se dovedește a fi extrem de utilă în construcții sau pentru realizarea unor lucrări de bricolaj precum fixarea unui cadru spre exemplu.
  • Dacă primele modele de nivele laser apărute pe piață erau mai voluminoase, mai greoaie, mai costisitoare și erau rezervate utilizării pe șantiere de mai mari dimensiuni, modelele regăsite în ziua de azi pe piață sunt practice, ușor de folosit și destinate în egală măsură persoanelor fizice.

Dacă încă nu știi unde se poate comanda o nivelă laser, încearcă aici, cu siguranță vei găsi un model conform nevoilor și dorințelor tale.

Care sunt diferitele tipuri de nivele laser?

În urma unei simple căutări vei constata că există diferite tipuri de nivele laser pe piață. În măsura în care sunt destinate unor utilizări diferite, este necesar ca înainte să alegi un model să îți determini nevoile pentru a alege un model adaptat.

Nivela laser cu linii. Este modelul de nivelă laser favorit al meșterilor ocazionali deoarece linia sa este vizibilă și permite facilitarea montării unor plinte sau plafonului, spre exemplu.

Nivela laser cu puncte. Este un model standard de nivelă laser și permite efectuarea facilă de marcaje. Astfel, se poate materializa cu ușurință un anumit punct pe o suprafață dată, chiar dacă este situată la câțiva metri distanță.

Nivela laser rotativă. Acest tip de aparat este utilizat în special de profesioniștii din domeniul construcțiilor. Proiectează un fascicul luminos și creează  o linie la 360 de grade. Cu alte cuvinte, atunci când folosești acest tip de laser poți vedea pe toți pereții încăperii o linie uniformă care permite nivelarea ușilor și geamurilor.

În funcție de modelul de nivelă laser ales și utilizarea dorită, poți adăuga diferite accesorii pentru o mai bună utilizare. Poți folosi un trepied. Este în egală măsură posibil să folosești nivela laser direct pe sol.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate