Cum se poate amaneta mașina pentru a obține rapid bani – care sunt conditiile care trebuie să fie respectate?

0

Cum funcționează un amanet auto?

La fel ca un împrumut de tip amanet tradițional, un împrumut de tip amanet auto răspunde unei nevoi simple: ai un bun de valoare precum o mașină, în acest caz vehiculul tău, cel pe care dorești să îl amanetezi pentru o sumă de bani. Casa de amanet la care ai apelat te va împrumuta cu o sumă de bani având ca garanție vehiculul tău, în cazul în care nu ești în măsură să rambursezi suma datorată. Pe toată durata contractului rămâi proprietarul vehiculului tău, însă mașina va rămâne în custodia casei de amanet, fiind parcată în siguranță în parcul auto păzit și monitorizat 24 de ore din 24.

Care sunt condițiile care trebuie să fie respectate pentru a obține un credit de tip amanet auto?

Condițiile pentru obținerea unui împumut de tip amanet auto sunt foarte flexibile. Nu este nevoie să ai un salariu sau un loc de muncă permanent. Citește un articol despre condițiile necesare.

Singurele două condiții – logice – pentru un amanet auto sunt următoarele:

Trebuie să fii proprietarul vehiculului. Este de la sine înțeles că nu poți vinde temporar ceva care nu îți aparține

Pentru a justifica acest lucru, trebuie să furnizezi un document de înmatriculare valabil al vehiculului.

Care sunt cele 3 etape ale unui credit tip amanet auto?

Principiul este simplu, 3 pași și 24 de ore mai târziu poți obține banii de care ai nevoie.

Iată care sunt cei 3 pași ai unui împrumut prin amanet auto:

  1. Contactezi o organizație care oferă împrumuturi cu amanet auto;
  2. Organizația este cea care estimează bunurile, va face o propunere cu privire la suma pe care o poate împrumuta;
  3. Se semnează un contract de gaj, iar apoi primești banii înapoi prin transfer bancar!

Este atât de simplu. Ultimul pas este, bineînțeles, rambursarea împrumutului.

De ce să alegi un credit de tip o amanet auto?

Împrumuturile tip amanet auto pot fi folosite în multe situații. De cele mai multe ori, acesta este folosit pentru a satisface o nevoie urgentă de numerar atunci când persoana nu poate contracta un împrumut.

Avantajele amanetării unei mașini sau a unei motociclete sunt multe, iată câteva dintre ele

  • Se poate păstra proprietatea asupra vehiculului;
  • Serviciile de amanet sunt discrete. Nimeni nu va ști că mașina ta este amanetată;
  • Nu există cerințe de venit;

După cum se poate vedea, amanetarea unei mașini este o soluție ideală pentru o urgență financiară în cazul în care băncile tradiționale nu sunt dispuse să te ajute. Cu toate acestea, există un risc: dacă nu reușești să rambursezi împrumutul, nu vei mai fi proprietarul bunului tău. Dar, poți prelungi contract de împrumut sau poți vinde mașina direct din parcul auto al casei de amanet.

Valoarea și durata gajului

Suma împrumutului depinde de valoarea bunului gajat. Aceasta este stabilită de către un evaluator cu experiență. Valoarea creditului oferit este, în general, între 50% și 75% din valoarea estimată a bunului pe piața licitațiilor publice. Ratele dobânzii sunt stabilite în funcție de tranșa de valoare. Nu există o sumă minimă sau maximă pentru un credit de tip amanet auto: totul depinde de valoarea obiectului amanetat.

Durata maximă a unui împrumut de tip amanet auto este de 30 de zile cu posibilitate de prelungire a contractului. Rambursarea poate fi făcută oricand prin plata valorii împrumutului și a comisionului aferent.

Reglementări privind amanetul

Înainte de acordarea oricărui împrumut, specialiștii trebuie să verifice identitatea potențialului împrumutat. Împrumutatul trebuie să prezinte un document oficial cu fotografie (carte de identitate, pașaport etc.), ale cărui referințe sunt înregistrate de către casa de credit. În plus, în cazul în care există îndoieli cu privire la proprietatea mașiniii, managerul instituției de credit poate solicita orice alt document care dovedește drepturile solicitantului (factură, certificat de transfer, chitanță de vânzare etc.).

Casa de amanet trebuie să informeze clienții în prealabil cu privire la tipul de bunuri care pot fi puse în gaj, la caracteristicile împrumutului (sumă, durată, condiții de reînnoire etc.), la absența unui drept de retragere și la condițiile de păstrare a bunului lăsat amanet.

Cum se poate primi mașina înapoi?

Oricând, înainte de scadență, îți poți recupera obiectele rambursând suma împrumutului și a dobânzii.

Ce e de reținut: pentru a ridica articolele care sunt gajate, trebuie să se facă o programare cu cel puțin două zile înainte.

Dacă nu se poate rambursa împrumutul?

Două posibilități:

Prelungirea contractului de amanet: trebuie doar să plătești dobânda și taxele fixe, contractul ți se prelungește apoi pe o perioadă de 30 de zile.

Vânzarea masinii: Dacă este cazul, proprietarul poate stabili vizite cu potențiali clienți în parcul auto al casei de amanet, pentru a vinde masina. Suma de vânzare a bunului este stabilită de către proprietar, care ulterior achită împrumutul și are șansa de a rămâne și cu bani în plus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate