„Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național”, la Liceul „V. Conta” Târgu-Neamț

0

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț a demarat cea de-a VIII-a ediţie a Proiectului ”Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național”, derulat la nivel naţional de Poliţia Română în parteneriat cu Fundația Collegium XXI.

Scopul proiectului îl reprezintă educarea tinerilor în spiritul cunoaşterii şi protejării valorilor care fac parte din patrimoniul cultural naţional şi universal.

Ieri, 24 noiembrie, ofițerul specializat in domeniul protejării patrimoniului cultural național din cadrul Serviciul de Investigații Criminale al Inspectoratului de Politie Județean Neamț a desfășurat prima sesiune de prezentare la Liceul ,,Vasile Conta” din Târgu-Neamț.

Potrivit IPJ Neamț, în cadrul proiectului de sensibilizare și educare a elevilor, au fost transmise informații privind tezaurul cultural național, drepturile şi obligaţiile ce le revin în ceea ce priveşte protejarea acestuia, importanţa cooperării dintre membrii societăţii civile și autoritățile/instituţiile statului competente în vederea diminuării fenomenului infracţional în acest domeniu.

De asemenea, au fost prezentate cazuri instrumentate de polițiști în domeniul combaterii faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural național mobil şi recuperării bunurilor mobile sustrase, precum și categorii de bunuri care fac parte din tezaurul cultural naţional şi/sau bunuri recuperate de poliţişti în misiunile pe care le-au avut.

În cadrul acestor întruniri, cei prezenți au primit diplome de participare din partea Fundaţiei Collegium XXI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate