Daniel Harpa: “Poate n-ar fi rău să ne asumăm cu toții vina…

3

Creștinii români (și, mai ales, nemțenii) au intrat în Postul Crăciunului cu un gust amar, provocat de tragedia petrecută în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Un post care pentru mine începe cu o introspecție și poate n-ar fi rău să ne asumăm cu toții vina pentru un sistem de sănătate părăginit, în care personalul medical duce o luptă surdă cu birocrația, când acești oameni fac zeci de ani de școală pentru a salva vieți. În care ne regăsim când ni se îmbolnăvesc și ne mor cei dragi. În care țap ispășitor este un manager pus în funcție de două săptămâni și președintele CJ Neamț, care a alocat mai multe fonduri, decât orice alt lider județean până acum. Care a avut tăria de a-și asuma construirea unui spital modular, menit să ajute toată regiunea, a cărui funcționare stă în semnătura unui ministru vremelnic, plecat în campanie electorală.

Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț

Și în tot acest iureș mediac se află prinși oameni care au murit cu zile în spitalul în care și-au căutat sănătatea, familiile lor, conștiente că nici o emisiune TV nu le va învia părinții, un medic de o generozitate ireală, care nu știm dacă va trăi viața frumoasă pe care o merită și personalul medical de la SJN care a trăit aseară momente de groază, ce nu le vor uita vreodată.

După opt ani în administrația publică, în acest post binecuvântat, vă rog să privim fiecare în sufletul nostru și să ne întrebăm dacă Ionel Arsene și Lucian Micu sunt vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat aseară la Piatra Neamț și s-ar putea întâmpla oricând la orice alt spital din România.

Dumnezeu să-i întărească pe cei afectați și să-i odihnească în pace pe cei plecați din lumea noastră prea devreme, din vina noastră, a tuturor!
Vă doresc un post cu folos sufletelor dumneavoastră, care să vă aducă liniște, mulțumire și puțină speranță!
”, transmite Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț și președintele executiv al PSD Neamț.

3 Comentarii
 1. Livia spune

  serios? sa ne asumam toti vina? da ce, am împărțit impreuna beneficiile? sa va asumati voi, care sunteti la butoane de atatia ani, si care ati gestionat banul public atâta amar de vreme. Acum culegeti ce ati semănat!

 2. Maria spune

  Un mesaj de toată jena!
  Tipic pentru acest primar de Târgu Neamț, slugă a lui Arsene! Cum adică să ne asumăm cu toții vina? Vasăzică toți suntem vinovați, deci nimeni nu răspunde pentru cele întâmplate!
  Ne-ai înșelat încrederea, domnle primar!

  P.S. pentru moderator: dacă nu sunteți o redacție cu totul vândută PSD-ului și lui Arsene, publicați acest comentariu!
  Mai ales că au murit 10 oameni la spital!

 3. heh spune

  Demisia si jos PSD lepra neamului romanesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate