Daniel Harpa și-a reînnoit jurământul de primar al orașului Târgu-Neamț [FOTO/VIDEO]

0

Primarul de Târgu-Neamț, Daniel Harpa, a depus jurământul pentru cel de-al treilea mandat la conducerea orașului de sub Cetate.

Evenimentul a avut loc marți, 27 octombrie, în prezența prefectului de Neamț, George Lazăr.

După constituirea noului Consiliu Local, cu emoțiile ascunse sub masca de protecție și cu mâna pe Biblie și pe Constituția României, Daniel Harpa și-a reînnoit jurământul de a face, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea lui pentru binele locuitorilor orașului Târgu-Neamț.

„Emoțiile își spun cuvântul, chiar dacă sunt la al treilea mandat de primar al acestui minunat oraș. Dar sunt bucuros că am avut în jurul meu o echipă de oameni adevărați. În cele 30 de zile de campanie electorală, s-a muncit, s-a făcut o campanie foarte, foarte frumoasă, comparativ cu campania din 2012 (…) Trebuie să le mulțumesc și celorlalte partide politice, care în sfârșit au înțeles că pe fapte se bazează o campanie electorală, nu pe atac la persoană (…)

Orașul Târgu-Neamț este o localitate specială. În Târgu-Neamț se construiește și se va construi. Indiferent de culoarea politică, trebuie să fim oameni. Vă garantez că împreună cu actualii consilieri locali si cu echipa orașului vom duce mai departe ceea ce am început și vom începe și alte proiecte pentru dezvoltarea orașului. (…)

Mare parte dintre dumneavoastră mă cunoașteți și cred că am demonstrat că sunt un om de echipă. Vă aștept, domnilor consilieri, cu proiecte viabile, să găsim împreună soluții pentru finanțare, pentru a le pune în practică.

Mulțumesc foștilor consilieri- colaboratorii mei din ultimii patru ani. Prin aparatul de specialitate, au fost inițiat peste 2000 de hotărâri de consiliu, dintre care peste 90% au fost aprobate. Am reușit să depunem și să avem în lucru în momentul de față proiecte europene în valoare de peste 30 de milioane de euro (…)

În concluzie, vreau cel puțin să continuăm cum am început, să avem o colaborare perfectă, în interesul cetățenilor orașului. Va fi o perioadă destul de grea, dar cu sprijinul dumneavoastră, al Guvernului României, al Consiliului Județean, al Prefecturii, al colegilor din primărie, vom face tot posibilul să fie bine și să dezvoltăm orașul Târgu-Neamț.

Mulțumesc cetățenilor pentru încrederea acordată! Doamne-ajută!”, a declarat primarul reales, Daniel Harpa.

În urma alegerilor din 27 septembrie a.c., Daniel Harpa fost ales pentru un nou mandat de primar al orașului, din partea PSD, cu 4437 de voturi, din cele 7479 valabil exprimate. La mare distanță s-a clasat candidatul PNL, Andrei Aciorcârlănoae (1272 voturi), urmat în preferințele târgoveților de Neculai Preda (PMP) care a obținut 543 voturi, independentul Vlad Peiu- 391 voturi, Vasile Bălțătescu de la ALDE – 371 voturi, Constantin Iliescu din partea PRO România- 203 voturi, Adrian Nistor de la USR- 185 voturi și Costel Șoldan de la Aur- 77 voturi. În Târgu-Neamț, prezența la vot a fost 41,41%.

foto: Andrei Stefan

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate