Daniel Harpa: „Totdeauna lucrul tău, să-l începi cu Dumnezeu!” – Astăzi a avut loc slujba de sfințire a Amfiteatrului, la Târgu-Neamț

0

Primarul Orașului Târgu-Neamț, Daniel Vasilică Harpa, anunță cu bucurie încheierea lucrărilor la amfiteatrul în aer liber de sub poalele Cetății Neamț, un proiect de amploare ce face parte dintr-un centru de agrement finanțat prin Programul Operational Regional 2014-2020. Astăzi, a avut loc Slujba de Sfințire a acestui minunat obiectiv, aducând satisfacție și entuziasm în rândul comunității.

Investiția, în valoare de peste 15.500.000 lei, a fost posibilă datorită accesării fondurilor europene în cadrul Axei prioritare 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiţii 7.1. Proiectul a vizat nu doar construirea amfiteatrului în aer liber, ci și reabilitarea, modernizarea și amenajarea spațiilor verzi din zonă, dotarea cu mobilier urban, crearea de facilități pentru agrement pe terenuri amenajate, precum și instalarea unui sistem Wi-Fi în spațiile publice.

Amfiteatrul reprezintă un punct de atracție important în cadrul proiectului de dezvoltare turistică al orașului Târgu-Neamț. Cu o arhitectură modernă și integrată în peisajul natural, acesta va găzdui spectacole și evenimente culturale în aer liber, oferind o experiență inedită și plăcută atât localnicilor, cât și turiștilor.

Slujba de Sfințire a amfiteatrului a adunat laolaltă reprezentanți ai Primăriei, membri ai comunității locale și iubitori de cultură. Momentul a fost marcat de discursuri emoționante și binecuvântări, simbolizând începutul unei noi etape în dezvoltarea orașului.

Primarul orașului Târgu-Neamț, împreună cu echipa sa și constructorii implicați, au muncit asiduu pentru ca acest obiectiv să prindă viață și să contribuie la dezvoltarea durabilă a turismului în zonă. Cu amfiteatrul în aer liber, Târgu-Neamț își întărește statutul de destinație turistică atractivă, promovând diversitatea culturală și oferind experiențe memorabile pentru vizitatori.

Comunitatea este invitată să descopere și să se bucure de acest nou loc de întâlnire și divertisment, care va găzdui concerte, spectacole de teatru și alte evenimente artistice. Amfiteatrul devine un simbol al creșterii și dezvoltării orașului Târgu-Neamț, aducând bucurie și satisfacție în rândul locuitorilor.

Primăria Târgu-Neamț promovează astfel inițiativele de dezvoltare locală și investițiile în turism, în vederea atragerii de vizitatori și a creșterii calității vieții în comunitate. Asemenea proiecte marchează un pas important în transformarea orașului Târgu-Neamțului într-un oraș modern, vibrant și atractiv pentru toți cei care îl vizitează.

Totdeauna lucrul tău, să-l începi cu Dumnezeu! Astăzi, pr. protopop Nicolae Axentioi împreună cu preoții Stelian Cramba și Gheorghe Filip au oficiat slujba de sfințire a amfiteatrului nostru în aer liber. Acum, este gata să ne primească într-un cadru arhitectural unic, iar primele evenimente găzduite vor fi cele prilejuite de Zilele Cetății, în acest weekend.

Această investiție realizată de Primăria Târgu-Neamț din fonduri europene reprezintă un pas important în dezvoltarea culturală și recreativă a orașului nostru. Am dorit să creăm un spațiu modern și atrăgător, unde să putem sărbători evenimente culturale, concerte, spectacole și alte manifestări artistice, bucurându-ne de aerul curat și de peisajul natural din jur.

Vreau să adresez un sincer mulțumesc celor care s-au implicat în realizarea acestui obiectiv și tuturor locuitorilor noștri, pentru susținerea constantă și încrederea acordată. Astfel de proiecte reprezintă un pas înainte în crearea unui oraș mai atractiv și mai prietenos pentru toți cetățenii noștri.

Fondurile europene ne-au oferit posibilitatea de a transforma ideea noastră în realitate.

Cu încredere și cu gândul la un viitor în care cultura și comunitatea noastră să înflorească, vă mulțumesc și vă invit să profitați de acest nou loc minunat.

Cu cele mai bune urări,

Daniel Vasilică Harpa, primarul Târgu-Neamț”, a transmis edilul orașului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate