Dănuț Andrușcă: „Bine că liberalii măcar au continuat ce am început eu! Gazoductul Ungheni-Chișinău, gata la aproape doi ani de când am finalizat privatizarea Vestmoldtransgaz”

0

Deputatul PSD de Neamț Dănuț Andrușcă, ministru al Economiei în Cabinetul Dăncilă, se arată bucuros de faptul că, deși au instituit haos în țară, liberalii nu au încurcat proiectele strategice de investiții care au început să fie derulate în timpul guvernării PSD, așa cum este cazul gazoductului Ungheni-Chișinău, care a fost finalizat recent și pus în funcțiune de către Transgaz. 

Peste o lună se împlinesc doi ani de când mergeam la Chișinău pentru semnarea contractului de final de privatizare a Vestmoldtransgaz și de preluare a acestei companii de către filiala din Republica Moldova a Transgaz. Vorbeam atunci despre importanța finalizării gazoductului Ungheni-Chișinău, care reprezenta pasul natural în dezvoltarea strategică a Transgaz. Relevanţa implicării Transgaz în achiziţionarea Vestmoldtransgaz a fost legată de finanţarea, construcţia şi exploatarea interconectării Iaşi-Ungheni în condiţii de predictibilitate şi siguranţă. În plus, prin crearea premiselor necesare construirii gazoductului Ungheni – Chişinău, care va conduce la extinderea activităţii Transgaz în Republica Moldova, Transgaz, și implicit România, îşi va reconfirma statutul de jucător regional în domeniul energetic”, a povestit Dănuț Andrușcă.

Fostul ministru al Economiei a spus că a văzut cum Ludovic Orban și guvernul PNL încearcă să se laude cu realizarea acestui proiect major, fără să amintească nimic de meritele PSD. “Am văzut cum Primul Minitru Ludovic Orban s-a împăunat cu realizarea acestui gazoduct, de parcă ar avea vreun merit. Mă rog, poate că un merit are: faptul că nu a stricat ce am început noi și nu a instituit și în acest domeniu haosul pe care l-a instituit în toată România. Dar efectiv, nu are niciun merit pentru finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău, pentru că nu a fost niciodată în poziția de a face ceva”, a mai spus Andrușcă.

Deputatul nemțean a arătat și de ce acest proiect este importantă pentru el:

“Această privatizarea are şi o importanţă simbolică, personală, pentru mine. Este una din cele trei  promisiuni majoră îndeplinite, în calitate de ministru, după ce statul român a redevenit acţionar majoritar la Şantierul Naval din Mangalia şi după începerea construcţiei BRUA. Am tăcut și am făcut!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate