De Dragobete, tinerii artişti din Târgu Neamţ vă invită la “Folk in Love”

0

Ziua de Dragobete aduce un concert-eveniment la Târgu Neamţ. Sâmbătă, 24 februarie, patru tineri artişti cu rădăcini înfipte sub Cetate vor susţine  “Folk in Love”, într-un pub din oraşul lor natal.

De la ora 20.00, tinerii sunt invitaţi să intre într-o ambianţă numai bună de fredonat melodii cu sentimente, alături de prieteni ori iubit(ă). Artistul local Bogdan Dănilă (iniţiator al evenimentului) şi invitaţii săi- Daria Boghean, Ana-Maria Filip şi Iulian Pişta vor fi acolo, gata să ofere publicului un spectacol de ținută.

Concertul >Folk in Love< este organizat cu ocazia zilei de Dragobete, o sărbătoare autentic românească celebrând  dragostea, iar noi ne propunem să o facem în stilul nostru, pe acorduri de chitară.

Ne dorim ca cei care vor veni la spectacol să se detașeze preț de câteva ore de tumultul vieții cotidiene și să vibreze alături de noi pe ritmurile celebrelor piese folk din repertoriul artiștilor români consacrați. Ținerii ce vor concerta la “Folk in Love” cu siguranță se vor ridica la nivelul așteptărilor spectatorilor și vor face dintr-o simplă seară de sâmbătă o seară specială de Dragobete”, precizează Bogdan Dănilă.

Daria Boghean:

“Bună! Sunt Daria Boghean, am 12 ani și sunt elevă în clasa a VI a la Colegiul Tehnic ”Ion Creangă”.

Iubesc muzica folk, dansul, fizica și matematica. Folk-ul și chitara sunt pasiunile mele din clasa a III-a, alături de grupul Fărâmă de stea, cu care am debutat. Am participat la mai multe festivaluri și concursuri, unde am câștigat mai multe premii, extrem de importante pentru mine. Sunt experiențe frumoase pe care sper să le retrăiesc și anul acesta. Am deja o compoziție proprie, și lucrez deja la următorul cântec. Deci, am proiecte de viitor, și sper să îmi găsesc parteneri și pentru o trupă.”

Ana-Maria Filip:

“Numele meu este Filip Ana-Maria, sunt absolventă a CNSM Târgu Neamț, în prezent studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie >Grigore T. Popa< Iași, specializarea medicină generală. Dragostea pentru muzica folk am moștenit-o de la tatăl meu care m-a încurajat să dezvolt această pasiune încă de la o vârstă fragedă. Debutul meu în lumea folk-ului este reprezentat de numeroase concerte și apariții pe scenele din Târgu Neamț, iar mai apoi alături de artiștii consacrați ai muzicii folk. În taberele pentru copii organizate de ATOR Târgu Neamț, în care am activat ca voluntar, am coordonat ateliere de folk din dorința de a duce cât mai departe acest gen de muzică.”

Iulian Pișta:

“Salut! Mă numesc Iulian Pișta și sunt un solist vocal foarte dedicat și pasionat de muzică. Această pasiune s-a manifestat încă din copilărie și a continuat până în prezent. De-a lungul anilor, am cântat la numeroase evenimente și concursuri naționale și internaționale, unde am obținut multe premii onorabile. Muzica este pentru mine deja un stil de viată, fiind pe zi ce trece din ce în ce mai perseverent, în a evolua și în a inspira cât mai mulți oameni cu prestația mea artistică. Studiez canto la una dintre cele mai cunoscute școli de muzică din România: Școala de Muzică „Next Star Studio” București. Intenționez ca în acest an să dau admitere și să încep să urmez cursurile Universitătii Naționale de Muzică București. Cu folk-ul mi-am făcut debutul pe scenă, tocmai de aceea sunt încântat că o să am ocazia să cânt în cadrul evenimentului >Folk în love<. Vă invit să veniți în număr cât mai mare, să petrecem impreună o seara de neuitat.”

Bogdan Dănilă:

“Salut, sunt Bogdan și am 24 de ani, iar chitara e  pe lista celor mai buni prieteni ai mei….numărați pe-o mână. Sunt pe cale de a absolvi Facultatea de Psihologie, iar în trecut am cochetat cu lumea radioului  și cea a sportului de  performanță.  Muzica  însă e domeniul care a reușit să îmi zâmbească cel mai atractiv. La chitară cânt de aproape 8 ani. Am început cu evenimente locale, iar mai târziu am mers la concursuri naționale unde am primit recunoaștere prin premii. Câteva dintre ele ar fi Premiul I la Festivalul Cultural „Miraje”  din Cluj-Napoca  în 2016, Premiul I la  Festivalul „Capitala Muzicală” Sibiu 2017 și lista ar putea continua. Obiectivele mele pe termen mediu și lung se  concentrează în jurul lansării unui album solo la care am început să lucrez de câteva luni. De asemenea, îmi doresc să atrag un public care să-mi asculte muzica, să rezoneze cu mesajul ascuns printre versuri și cu stilul meu. Nu întâmplător am început prin a spune că unul dintre cei mai buni prieteni ai mei e chitara, ci pentru a evidenția faptul că, pentru mine, e mai mult decât un instrument, este o punte  spre o altă lume care se deschide atunci când o iau in brațe și încep să  lovesc corzile. În cutia de rezonanță a chitarei nu rezonează doar sunetul corzilor, ci și sunetul emoțiilor, gândurilor și trăirilor mele  interioare, chitara reușind  în nenumărate rânduri, atunci când viața  mă trimitea  la extreme, să  >empatizeze< cu ceea ce se ascundea în interiorul meu. Astfel bucuriile se transformă  în extaz, iar rănile interioare se cicatrizează mult mai repede. De foarte multe  ori când simt că  nu pot să mă expprim în cuvinte, tac, îmi acordez chitara  și îi ascult sunetul vibrant. Mereu găsește cuvintele în locul meu și mi le comunică prin muzică.”

“Folk in Love” este primul eveniment dintr-o serie de spectacole prin care organizatorii îşi propun să promoveze muzica folk, dar şi tinerele talente din zona oraşului Târgu Neamţ.

Tinerii artişti locali vă aşteaptă cu vocile încălzite și chitarele acordate, premii unul si unul si multă bună dispoziţie. Sâmbătă, 24 februarie de la ora 20.00, la concertul ,,Folk in Love” 2018. (click pentru event facebook)

Preţul unui bilet este de 15 lei. Detalii și rezervări la numărul de telefon 0732 501 230.

Andreea Trăsnea

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate