De la Școala profesională de mecanici agricoli, la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț

0

Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț, una dintre unitățile școlare din zonă care a avut de-a lungul timpului o evoluție ascendentă, în beneficiul miilor de elevi ce îi trec pragul anual, dar și al comunității locale împlinește 60 de ani de existență.

Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț este singura şcoală care asigură o instruire de specialitate nivel 2 si 3 în domenii precum agricultură, silvicultură, turism şi alimentaţie publică, industrie textilă şi pielărie, electronica și automatizări, mecanică, construcţii şi lucrări publice ș.a., unitatea recrutând elevi din întreaga regiune.

Potrivit site-ului unității de învățământ, în conditiile reorganizării învățământului profesional – agricol, și-a început cursurile Școala Profesională de mecanici agricoli din Târgu Neamt, în localul fostei Școli de Arte și Meserii. Din anul 1957, cursurile teoretice ale școlii s-au desfășurat în clădirile care au adăpostit primul batalion de vânători de munte din România.

Din 1975 și-au început cursurile primele două clase de liceu, profilurile agronomie si mecanică, unitatea școlară transformându-se în Liceu Agroindustrial.

După Revoluția din decembrie 1989, s-au înființat profiluri noi (electromecanic auto, fermier montan, contabilitate, administrativ, electronică și automatizări, silvic, telecomunicații). În 1993, unitatea a devenit Grup Școlar Agricol, iar în anul 2001, prin absorbția Școlii Profesionale nr.1, Grupul Scolar existent a devenit Colegiu Tehnic, încadrându-se în cerințele Ministerului Educatiei si Cercetării si purtând numele marelui povestitor născut pe malul Ozanei, Ion Creangă.

Sub deviza „O școală pentru viitorul tău!”, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” este ales anual de numeroși elevi, oferind oportunități de educaţie accesibilă, de calitate. Dacă vrei să înveți, înveți în orice școală, dar aici, la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” găsești o ofertă școlară adaptată la cerințele pieței muncii locale, regionale și europene. Și scrie acest lucru, cu obiectivitate, un om de-al locului, care nu a studiat la Agro.

Cei 60 de ani de existență a unității de învățământ vor fi sărbătoriți printr-o serie de activități, ce se vor desfășura în perioada 18- 19 mai, după următorul program:

 

La mulți ani, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț!

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate