De Ziua Femeii

0

De ieri, alaltăieri, orașul zumzăie. Târg-nemțenii, în special bărbații, umblă ca niște albine harnice, în căutarea celui mai frumos mărțișor, cadou și/sau buchet de flori pentru a impresiona sexul feminin prezent în viața lor. Astăzi este „Ziua Internațională a Femeii”, iar pregătirile sunt în plină desfăşurare.

Comercianții de cadouri specifice acestei sărbători s-au aprovizionat cu marfă cât mai diversificată și cu prețuri pentru toate buzunarele. Cine caută, n-are cum să nu găsească ceva pe gustul lui. ”Avem mărțișoare de toate felurile, tradiționale sau mai cochete, ursuleți de pluș, flori pentru toate buzunarele.50 de bani, 10 lei, 100 de lei… fiecare cumpără ce își permite”, spune unul dintre comercianți.

Și administratorii de localuri au terenul pregătit pentru ziua de 8 martie. ”La fiecare ocazie specială, restaurantul nostru organizează petreceri tematice. De Ziua Femeii, vom crea o atmosferă deosebită pentru clienți. Va fi o seară specială, cu muzică bună, care va avea ca punct de reper cântece destinate doamnelor și domnișoarelor. Până la ora actuală restaurantul nostru este rezervat în proporţie de 90%, dar cu siguranță vom avea și clienți neanunțați”, a declarat Mihaela F., patroana unui local din Agapia, Neamț.
Cea mai grea sarcină le revine însă femeilor, care se pregătesc fizic și moral pentru evenimentul dedicat lor.

La unele saloanele de înfrumuseţare din oraş se mai găsesc locuri libere, între programări. “Am uitat să-mi fac programare, acum aștept, mi-a promis că mă coafează după ce termină cu doamna dinaintea mea”, spune una dintre femeile care așteaptă pe canapea, răsfoind o revistă.

„Astăzi este ziua de vârf în ce priveşte programările pentru 8 martie. În alți ani, era coadă la salonul nostru de înfrumusețare. Acum… lumea nu mai are bani și pentru mofturile feminine. E criză și de 8 martie”, ne informează Simona B., manichiurista unui salon de înfrumuseţare.

Unele femei au deja un program stabilit pentru această zi specială: ziua- întâlniri cu prietenii, cu mama, bunica sau copii, iar seara- cină/party într-un local din împrejurimi. Altele îşi vor petrece ziua de 8 martie muncind, iar seara- în fața televizorului, mulțumindu-se şi cu o simplă floare primită în dar de la soț, prieten, tată sau copil.

8 Martie este ziua în care femeia trebuie să fie în centrul atenției. Indiferent de mărimea buchetului de flori sau valoarea materială a cadourilor primite, cele mai frumoase cadouri pe care le poate primi o femeie sunt admirația și respectul. Și cu cât țin mai mult de o zi, cu atât mai bine. La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor!

 

Andreea Trăsnea

 martie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate