Declarații de presă după alegerea noului președinte și noului vicepreședinte în Consiliul Județean Neamț (VIDEO)

0

Președintele interimar al PSD Neamț, Daniel Harpa, a participat astăzi, 17 martie, la o conferință de presă după alegerea președintelui și vicepreședintelui CJ Neamț, alături de partenerii de coaliție (PUSL – ALDE – PRO România – PMP).

Reamintim că în ședința extraordinară, de îndată, a CJ Neamț de astăzi, 17 Martie, Ion Asaftei a fost desemnat cu 20 de voturi pentru să exercite atribuțiile conferite de lege președintelui Consiliului Județean.

În aceeași ședință, a fost delegat prin vot secret și un consilier județean care să îndeplinească temporar atribuțiile de vicepreședinte al CJ Neamț în perioada cât Ion Asaftei va ocupa funcția de președinte. Propunerea PSD și a partenerilor de coaliție, Răducu Adrian Păduraru, a fost cea câștigătoare, cu 20 de voturi pentru, în timp ce Maria Apostol, USR, a obținut 4 voturi. Dragoș Chitic, PMP, rămâne în continuare vicepreședinte. La ședință au participat 24 de consilieri județeni, din totalul de 34.

„Ședința Consiliului Județean a fost o etapă firească, normală de a așeza continuitatea în CJ, o continuitate pe care o asigură o coaliție solidă formată din PSD, PUSL, PMP, PRO România și ALDE. Vom face tot ce ne stă în putere din punct de vedere legal să aducem cât mai multe investiții în județul Neamț, să le continuăm pe cele nefinanțate încă și să le ducem la nivel de finalizare și să dovedim cetățenilor județului Neamț și celor care ne-au ales, și celor care nu ne-au ales, că putem face ceva pentru acest județ. Efectele pozitive trebuie să fie pentru toată lumea. Acesta este scopul nostru principal.”, a transmis noul președinte al CJ Neamț, Ion Asaftei.

„Aș vrea să îl felicit pe domnul Asaftei pentru noua funcție de președinte al CJ Neamț, o funcție destul de grea pentru județul Neamț, o funcție cu multe responsabilități, cu multe proiecte. Cu siguranță, va face tot posibilul să le ducă la bun sfârșit. În același timp, vreau să îl felicit și pe colegul meu, domnul Păduraru, pe care l-am văzut foarte emotiv. Este firesc, fiind la un început de drum în calitate de vicepreședinte. Vă garantez că acest om va avea mult de spus în politica nemțeană și nu numai. Nu în ultimul rând, îi felicit și pe colegii noștri de coaliție, liderii de partide care au fost alături de noi și vor fi alături de noi până la organizarea alegerilor din 2024.”, a declarat Daniel Harpa.

S-a mai discutat despre proiectele prioritare din viitorul apropiat, cel mai important dintre ele fiind construcția noului spital. Președintele Daniel Harpa a precizat că va discuta cu conducerea PSD de la nivel central și în curând este așteptată o vizită a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la Neamț pentru a se semna contractul de finanțare. Și în privința podului de la Luțca sunt perspective de găsire a unor soluții de finanțare pentru construirea unui pod nou (se dorește a fi unul definitiv) după finalizarea lucrărilor de demolare.

„Promisiunile sunt clare. Podul trebuie construit, indiferent că la conducerea CJ Neamț este Ion Asaftei sau oricine altcineva din alt partid politic.”, a mai precizat președintele interimar al PSD Neamț.

„Suntem alături de PSD în Alianța pentru Modernizarea Neamțului, suntem alături de noua conducere a CJ Neamț și cred că singurul și principalul motiv pentru care suntem aici este ca locuitorii județului Neamț să înțeleagă că executivul CJ Neamț face treabă și facem ceea ce ne-am propus în slujba cetățeanului. Va fi o continuitate a proiectelor, le vom vota împreună cu aliații noștri din Alianța pentru Modernizarea Neamțului și  sperăm să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus pentru cetățenii județului Neamț.”, a spus Laurențiu Dulamă, PUSL.

„În calitate de coordonator al PRO România consider că e datoria noastră și a tuturor factorilor politici ca în asemenea momente să arătăm continuitate, echipă și cetățenii județului să beneficieze atât de proiectele în derulare, cât și de cele din viitor.” , a declarat Mădălina Ciubotaru, PRO România.

„Felicit noua conducere! Noi, cei din PMP, vom continua să facem parte din coaliție și să susținem toate proiectele prin vot.” , a spus reprezentantul PMP.

„Mulțumesc în primul rând colegilor mei pentru votul de încredere de astăzi, mulțumesc conducerii partidului, pentru că am fost desemnat și am fost propus. În primul rând mă bucur că astăzi am demonstrat faptul că suntem o alianță stabilă, capabilă să ducem mai departe proiectele.” , a precizat vicepreședintele CJ Neamț, Răducu Păduraru.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate