Delicte silvice în Neamț: amenzi de aproape 300.000 lei, în luna septembrie

0

Asigurarea integrităţii fondului forestier a reprezentat permanent o prioritate de acțiune pentru Poliţia Română, având în vedere implicaţiile deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemului şi economiei naţionale. În perioada 1-30 septembrie, a întreprins în baza unui plan național, prin structurile sale specializate de ordine publică, numeroase activităţi pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.protectie-fond-forestier-1024x512

În cadrul acţiunilor coordonate de Poliţia Română, au fost angrenate efective de poliţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, specialişti din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi de vânătoare, specialişti din cadrul direcţiilor/gărzilor silvice, precum şi jandarmi.

La nivel județean, în luna septembrie a acestui an, polițiștii nemțeni au efectuat 440 de controale, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos. Pe drumurile publice au fost efectuate 384 de controale, în urma cărora au fost verificate 734 de mijloace de transport. Totodată alte 29 de controale au fost efectuate în fondul forestier și 27 la locurile de depozitare și comercializare material lemnos.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 88 de infracțiuni, dintre care 18 la Codul Silvic și au fost aplicate 481 de sancțiuni, în valoare de 266.470 lei. Pentru abaterile constatate la regimul silvic, polițiștii au dispus măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos, totalizând 452,83 mc. de lemn, dintre care 329 mc. de lemn de foc, 88,81 lemn de lucru și 33,17 mc. cherestea.

De asemenea au fost indisponibilizate 6 autovehicule folosite la transportul ilegal de material lemnos.

Tot în luna septembrie, la nivelul IPJ Neamț au fost primite 13 sesizări privind transportul ilegal de materiale lemnoase, semnalate prin apelurile S.N.U.A.U 112 – Radarul Pădurilor. Toate sesizările au fost verificate în teren de structurile de ordine publică, iar acestea nu s-au confirmat, constatându-se faptul că transporturile semnalate erau efectuate în conformitate cu prevederile legale.

Conducerea Poliţiei Române a dispus continuarea desfăşurării acţiunilor, în sistem integrat, până la sfârșitul lunii octombrie 2016, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

sursa: IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate