Deputatul Dănuț Andrușcă, prezent de Ziua Vânătorilor de Munte la Târgu Neamţ

0

Deputatul Dănuț Andrușcă s-a numărat printre cei care au participat astăzi, 1 noiembrie, la manifestările organizate în orașul Târgu Neamț cu prilejul Zilei Vânătorilor de munte, componentă de elită a Armatei Române.

“O zi ce este un simbol al eroismului nemuritor al Vânătorilor de Munte și un omagiu pe care îl aducem înaintașilor ce au dovedit curaj, pricepere şi putere de sacrificiu în lupta pentru apărare, libertate și dreptate. Astăzi, Trupelor de Vânători de Munte le transmitem gratitudinea noastră, iar credința și gândurile noastre bune să îi însoțească în misiunile de apărare și siguranță națională”, a declarat deputatul Dănuț Andrușcă.

Epopeea vânătorilor de munte s-a născut în focul marilor bătălii pentru apărarea patriei. Batalionul înființat la Târgu Neamț a primit botezul focului la Cireșoaia și Cosna. Intrarea lor în luptă a contribuit la oprirea ofensivei germane și austro – ungare.

Monumentul-mausoleu de pe Culmea Pleșului a însemnat și va însemna pentru târgu-nemțeni un reper al dragostei de țară și de cinstire a înaintașilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate