„DiscoverEU”: călătorii gratuite cu trenul în UE, pentru tinerii de 18 ani

0

Ai 18 ani și vrei să călătorești gratuit cu trenul în Europa? Uniunea Europeană (UE) îți oferă cadou de majorat! S-a lansat platforma de înscrieri a Programului „DiscoverEU”, prin care tinerii de 18 ani pot beneficia de abonamente gratuite de 30 de zile pentru a vizita țările din UE.

În premieră, pentru acest program a fost alocată o finanțare de 12 milioane de euro din Bugetul UE 2018.

„Înscrierile se vor face în perioada 12 – 26 iunie 2018, dar sfătuiesc tinerii doritori să intre de astăzi pe platformă (CLICK AICI), să se familiarizeze cu criteriile de selecție și să lucreze la dosarul de înscriere”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, în calitate de negociator-șef al bugetului UE.

Eligibili sunt tinerii cu cetățenie UE născuți între 2 iulie 1999 și 1 iulie 2000 inclusiv. Se pot înscrie individual sau în grupuri de maximum cinci persoane.

Pentru a deveni beneficiari ai programului DiscoverEU, trebuie să prezentați un itinerariu de călătorie care poate să dureze, de la o zi, la 30 de zile. Călătoria trebuie să aibă loc în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018 și să cuprindă minimum o destinație din altă țară decât țara în care începeți călătoria și maximum 4 țări în plus față de țara din care porniți. Puteți alege ca destinație oricare dintre cele 28 de state membre UE.

„În final, va trebui să răspundeți la un chestionar cu 5 întrebări despre Anul european al patrimoniului cultural 2018 și inițiativele UE dedicate tinerilor. Călătoria se va face în mare parte cu trenul, dar, în cazuri excepționale, pentru destinații în care nu puteți ajunge cu trenul, se pot folosi și alte mijloace de transport”, a mai spus eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Pentru România se vor aloca circa 750 de abonamente în această primă sesiune, deci aveți toate șansele să fiți selectați. Câștigătorii vor fi anunțați la începutul lui iunie de Comisia Europeană.

Mai multe detalii AICI (CLICK)

sursa: eurodeputatul Siegfried Mureșan

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate