Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 22 mai 2020
  • :
  • :

Doliu în BOR. ÎPS Pimen a trecut la cele veșnice

„Sicriul mi l-am pregătit. Este din lariță. L-am pregătit frumos, m-am așezat în el, am văzut că încap. Ștergarele le-am pregătit, lumânărele le-am pregătit, mai trebuie să fiu pus în sicriu și băgat în mormânt. Și-am zis că după ce voi fi băgat în mormânt și oamenii vor pleca, și va rămâne doar groparul, să se audă, mai încet, așa, în surdină, Marșul funebru, ceva din George Enescu și un bucium. Sau două buciume. Să fie… Să cânte așa, mai în surdină… Pentru că este prea frumoasă Bucovina și prea frumoase cântecele noastre românești. Sunt dumnezeiești! Și am zis să fie și o trăistuță, în care să pună câteva fotografii cu copii și adulți îmbrăcați în portul național. Aceste imagini nu vor pieri niciodată în fața lui Dumnezeu! Și eu când mă voi prezenta în fața lui Dumnezeu voi spune că aceștia sunt oamenii cu care am trăit și care m-au ajutat să trăiesc frumos. Pentru că multe am învățat de la ei, chiar și de la copii.”

(ÎPS Pimen)
 
FOTO: Trinitas TV/Facebook

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, a fost diagnosticat cu COVID-19, fiind transferat cu elicopterul de la Suceava la Institutul „Matei Balș” din București pe 20 aprilie.

Din păcate, cu toate eforturile medicilor, după o serie de complicații ale bolii și pe fondul unor comorbidități, ÎPS Pimen a trecut la cele veșnice.

Anunțul a fost făcut de Trinitas, pe pagina de Facebook, astăzi, 20 mai, ora 1.29:

„Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”

ÎPS Pimen a fost în fruntea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor de 29 de ani.

***

Înaltpreasfintitul Părinte PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților (DLN: 25.08.1929 – Greabanu, Buzau; S: 1957-Licentiat in Teologie-Bucuresti; 1953-1957: studii la Institutului de Arte Plastice Bucuresti; 1976-1977: studii la Koln, Germania; 1957-1961: staretul Manastirii Putna; 1974-1978: staretul Manastirii Sf.Ioan cel Nou, Suceava; 1979-1982: exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor; 1977 – slujitor in cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada; 1978-1979: slujitor la reprezentanta Patriarhiei Romane din Ierusalim; HA: 24.06.1982  Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor; 3.03.1991 – Arhiepiscop al Sucevei si Rădăuților).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *