Două ore de luptă cu flăcările. Incendiu la Țibucani

1

Duminică, 17.01.2016, la ora 19:09, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Davideni, comuna Ţibucani.

Incendiu_la_un_depozit_de_furaje_2

La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, constatând că incendiul cuprindea locuinţa, grajdul şi fânarul, existând riscul extinderii la cealaltă casă din gospodărie, aflată la aproximativ 2 metri de zona afectată, şi la depozitul de cereale, spre care vântul purta scântei.

Proprietarii au început să scoată animalele din grajd, iar, după sosirea pompierilor şi cu participarea acestora, au fost salvate toate animalele (două vaci şi zece păsări). Pompierii, împreună cu membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Păstrăveni şi Războieni, care au venit în sprijin fiecare cu câte o autospecială, au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat aproape două ore.

Au ars acoperişul casei, construit din astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp., bunurile din cele două camere şi holul casei, adăpostul de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp., şi o tonă de fân.

Cauza probabilă a incendiului: cablu electric cu izolaţie deteriorată.

 

sursa: ISU Neamț

1 Comentariu
  1. nimeni spune

    poza nu e de la davideni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate