DRDP Iaşi, gata de intervenţie în minivacanţa de Ziua Naţională

0

Deşi prognoza meteo pentru perioada aferentă „minivacanţei” de Ziua Naţională nu se anunţă nefavorabilă, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi este pregătită de intervenţie în caz de necesitate, conform cu normativele tehnice şi legislaţia în vigoare.

În acest sens, în bazele de deszăpezire din Moldova sunt gata de intervenţie 87 autoutilaje de deszăpezire proprii şi 342 autoutilaje închiriate. De asemenea, avem asigurate stocurile de material antiderapant, respectiv 33.418 tone de sare, 710 tone nisip şi 388 tone clorură de calciu.

Totodată, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2017, DRDP Iaşi are asigurată permanenţa la sediul regional, precum şi la sediile secţiilor de drumuri şi la bazele de deszăpezire cu personal de specialitate care va coordona intervenţia autoutilajelor. Aceştia vor fi la dispoziţia utilizatorilor drumurilor naţionale din regiunea Moldovei, pentru informaţii legate de starea reţelei de drumuri din aria de competenţă – judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Galaţi şi Vrancea, dar şi pentru preluarea informaţiilor legate de evenimentele produse în trafic.

Reamintim faptul că, în conformitate cu legislaţia României, 30 noiembrie, Ziua Sfântului Apostol Andrei, este declarată zi liberă nelucrătoare, la fel ca şi ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Cu această ocazie, reprezentanţii DRDP Iaşi şi ai CNADR urează tuturor românilor un călduros „La mulţi ani!”, reînnoind totodată apelul de a circula cu mare atenţie pe drumurile publice, cu respectarea legislaţiei rutiere şi cu informarea prealabilă cu privire la condiţiile meteo. În acest sens, reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage amenzi drastice, cuprinse între 1.305 lei şi 2.009 lei.

Informaţii despre starea drumurilor din Moldova pot fi obţinute de la Dispeceratul DRDP Iaşi – tel. 0232/213168, de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale. De asemenea, informaţii suplimentare, actualizate permanent, puteţi accesa pe https://www.facebook.com/cnadnr/.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate