Drum lin spre Cer, domnule Gică ONU!

1

S-a stins din viață Gică Onu, fost consilier local al orașului Târgu-Neamț.

Născut în aprilie 1952, într-o familie de oameni gospodari din comuna Timișești, cu cinci frați, Gică Onu era tatăl a doi copii și un bunic minunat pentru cei trei nepoți. Își pierduse prima soție în urmă cu 21 de ani, dar a trăit frumos cu a doua soție, în armonie, respectând memoria celeilalte.

Era absolvent al ISE București, un profesionist desăvârșit în contabilitate.

A fost contabil- șef la Volvatir până în anii ’90, după care director la BRD Târgu-Neamț până a ieșit la pensie, în anii 2000. Din această postură, a putut (și a vrut) să ajute multă lume aflată în situații disperate.

Gică Onu a fost și vicepreședintele Organizației Pensionarilor Târgu-Neamț. De asemenea, a fost ales consilier local al orașului Târgu-Neamț în anul 2016, pe listele Partidul Social-Democrat. A fost secretar în comisia economică, membru în Consiliul de Administrație a Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, membru AGA la Stațiunea Oglinzi, membru în comisia de licitații și cea rutieră.

Gică Onu la depunerea jurământului de consilier local (foto arhivă)

Multă lume îl plânge acum.

A fost o persoană exemplară, care nu a făcut rău nimănui. Nu cred că există cineva care ar putea să jure contrariul…

Internat în urmă cu trei săptămâni la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, ajunsese pe secția ATI, iar în noaptea incendiului devastator a fost mutat la Spitalul din Lețcani. Era bine… însă azi-dimineață a venit trista veste… Gică Onu a decedat. Un fel de ultim mohican- ultimul supraviețuitor din cei șase pacienți transferați.

Dar Gică Onu a avut mintea limpede până în ultimul moment. Și-a dorit să vină acasă, medicii îi dăduse speranțe… dar, din nefericire, nu a mai ajuns…

La scurt timp după vestea tristă, primarul Daniel Harpa a postat următorul mesaj:

L-am pierdut pe domnul Gică Onu- un om valoros, un profesionist, fost consilier local care, timp de patru ani, a susținut drepturile pensionarilor din Târgu-Neamț. Împreună, am făcut lucruri minunate pentru orașul nostru. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!
Drum lin, prietene!
…”

Gică Onu era nelipsit de la biserică, în zi de sărbătoare. Merită o înmormântare creștinească și sperăm acest lucru se va întâmpla.

Redacția ZiarTarguNeamț.RO transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Andreea Trăsnea

dolinex
1 Comentariu
  1. Todiroae spune

    Ziua de 23 aprilie, de colosala sarbatoare ortodoxa Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, este ziua nasterii +Gica M. ONU.

    Facultatea de Ştiinţe Economice, Specializarea Finanţe-Contabilitate, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, este facultatea absolvita de +Gica M. ONU.

    Dumnezeu să îl odihnească în pace pe verisorul meu de gradul al 2-lea, +Gica M. ONU.

    25.11.2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate