DSP Neamț: Infecțiile respiratorii acute se încadrează în intervalul așteptat pentru această perioadă

0

În săptămâna 5 – 11 noiembrie de supraveghere epidemiologică au fost înregistrate 2024 de cazuri de infecții respiratorii acute (IACRS).  Au fost un număr de 8 internări,  marcând o tendință de creștere  față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (1867 cazuri cu 27 bolnavi internați).

Infecțiile respiratorii acute se încadrează în intervalul așteptat pentru această perioadă.

„Numărul de pneumonii raportat a fost de 380, cu un număr de 40 de internări (față de cele 440 de cazuri cu 105 internări din săptămâna precedentă). Ratele de incidență cele mai crescute pentru IACRS se înregistrează la grupa de vârstă 2-4 ani, iar pentru pneumonii la grupa de vârsta 0-1 ani. Nu au fost înregistrate cazuri clinice compatibile cu gripa.” se menționează într-un comunicat remis de DSP Neamț.

Până la data de 11 noiembrie 2018 au fost vaccinate antigripal 14.401 persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății . DSP Neamț mai are în stoc un număr de  9.246 de doze de vaccin antigripal, iar la nivelul cabinetelor de familie sunt număr de 11.153 de doze, din totalul celor 34.800 primite în județ.

”Recomandăm populaţiei să evite aglomerațiile și contactul cu persoanele bolnave, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume. Trebuie respectate măsurile minime de protecție personală: spălarea repetată a mâinilor cu apă și săpun, aerisirea încăperilor. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea medicului.” se mai arată în respectivul comunicat.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate