După 18 ani de lucrări, noua biserică din Netezi va fi sfințită

0

Duminică, 2 septembrie, va avea loc slujba de sfințire a noii biserici din satul Netezi, comuna Grumăzești, județul Neamț.

Târnoșirea și Sfânta Liturghie Arhierească vor fi oficiate de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un impresionant sobor de preoți și diaconi, începând cu ora 7.00.

Evenimentul religios marchează și încununează toate lucrările de construcție, înfrumusețare și împodobire ale bisericii din Netezi, desfășurate pe parcursul a 18 ani (2000- 2018).

Singura biserică din acest sat va purta hramurile “Acoperământul Maicii Domnului” și “Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Piatra de temelie a fost pusă în anul 1999, în timpul păstoririi pr. Vasile Arsene, care a și început construcția bisericii. Din 2008 până în prezent, preot paroh la Netezi este pr. Constantin Dominte.

Noua și singura biserică din Netezi a fost ridicată și înfrumusețată prin strădaniile gospodarilor satului.

Parohia a primit sprijin financiar de la Primăria comunei Grumăzești, prin implicarea primarului Constantin Matasă și a viceprimarului, dar și de la Consiliul Județean Neamț, datorită președintelui Ionel Arsene.

Pr. paroh Constantin Dominte, împreună cu enoriașii şi consiliul parohial îi invită cu deosebită bucurie pe toţi cei care doresc să le fie alături în ziua de sfinţire a bisericii, duminică, 2 septembrie.

Amintim că, atunci când are loc sfințirea unei biserici, toți credincioșii pot intra în sfântul altar și pot săruta atât Sfânta Evanghelie, cât și Sfânta Cruce prezente pe Sfânta masă.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate