E gata bazinul de înot didactic din Târgu-Neamț. CUM ARATĂ:

3

Marți, 31 ianuarie, a avut loc recepția lucrărilor de la bazinul de înot didactic construit pe strada 1 Decembrie 1918 din Târgu-Neamț.

Proiectul Primăriei orașului a fost finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar rezultatul final este unul îmbucurător.

Totul arată mai mult ca perfect, arhitectura clădirii (peste 800 mp) este deosebită, iar bazinul e unul generos, cu 5 culoare de înot. 

Nu mai e mult până când elevii din Târgu-Neamț, dar și adulții, vor putea “proba” această investiție modernă.

„S-au finalizat lucrările la mult-așteptatul bazin de înot didactic dedicat în special elevilor din orașul nostru tuturor cetățenilor care practică sau vor să practice acest sport. Mă bucur că am reușit să terminăm această investiție, finanțată de Ministerul Dezvoltării prin CNI.

Investiția are o valoare de aproximativ 9 milioane de lei și s-a derulat în decursul a multor ani (…)

Orașul Târgu-Neamț beneficiază de un bazin de înot didactic modern, la standarde europene, cu o lungime de circa 28 m pe 13 m lățime și cu o adâncime variată, de la 1,20 m la 1,80 m.

Sper ca în cel mai scurt timp să terminăm documentația de formulat și înaintat spre Consiliul Local pentru a fi aprobată, să predăm bazinul de înot Colegiului Național >Ștefan cel Mare<. În cel mai scurt timp, conducerea CNSM se va organiza pentru a da drumul la acest minunat bazin de înot”, a declarat Daniel Vasilică Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț.

Suprastructura bazinului de înot este din lemn, iar infrastructura din beton armat, acoperit cu tablă ondulată. Clădirea a fost compartimentată adecvat, la parter sunt patru grupuri sanitare și vestiare, zone de duşuri, centrală pentru tratarea aerului și staţie de filtrare a apei etc. La etaj este situat bazinul în sine, camera de prim ajutor și “plaja” încălzită.

Potrivit informațiilor actuale, elevii din Târgu-Neamț vor avea acces gratuit. Și adulții vor putea merge la bazinul de înot, contracost.

Potrivit edilului, în perioada următoare, vor fi recepționate și alte investiții în zona de sub Cetate: „ștrandul orașului, la care cetățenii vor avea acces după luna mai, și amfiteatrul în aer liber construit cu fonduri europene”.

3 Comentarii
 1. Călugărua spune

  Felicitări ! Aveam nevoie în zona Neamțului de asa ceva !

 2. Anonim spune

  Doar un liceu are dreptul sa-l folosească? Dar cetățeni cand? Ca doar tot guvernul a plătit și toti platim taxe..nu este corect și colegiu tehnic ion creangă este tot din Târgu Neamț 🤔

  1. Andreea Trăsnea spune

   Bazinul de înot va fi deschis pentru toți cetățenii orașului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate