Echipamente IT pentru toți elevii și profesorii din TÂRGU-NEAMȚ, din fonduri nerambursabile

0

O veste îmbucurătoare! Toți elevii din Târgu-Neamț vor putea beneficia de tablete achiziționate prin fonduri europene. De echipamente IT se vor bucura și profesorii lor.

Miercuri, 22 septembrie, UAT orașul Târgu-Neamț a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului numit ”Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – it mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învățământul preuniversitar, Orașul Târgu-Neamț, Județul Neamț” Cod SMIS  144461.

 Concret,Prin fonduri europene, vom achiziționa 5198 de tablete, 330 de laptopuri, câte 153 de camere web pentru videoconferință, table interactive și routere wirelles și 17 sisteme all-in-one, necesare activității didactice pentru TOȚI elevii şi cadrele didactice din toate instituțiile de învățământ din orașul Târgu Neamț„, specifică primarul Vasilică Harpa.

Așadar, tabletele pentru uz școlar cu acces la internet și echipamentele/dispozitivele electronice achiziționate prin acest proiect vor fi alocale elevilor și profesorilor de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, Colegiul Tehnic ”Ion Creangă”, Liceul ”Vasile Conta”, Școala Gimnazială Domnească și Școala Gimnazială ”Ion Creangă” din Humulești.

Astfel, toți elevii vor avea la dispoziție echipamentele/dispozitivele necesare desfășurării unei bune activități didactice și în mediul online.

Potrivit primarului Vasilică Harpa, valoarea proiectul este de 9.328.220,99 lei, din care finanțare nerambursabilă 9.129.259,72 lei și contribuție buget local Oraș Târgu-Neamț 198.961,27 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, respectiv până la data de 22 septembrie 2022.

Proiectul este finanțat de către Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate