Ecograf cu aplicații în cardiologie, donat Spitalului din Târgu Neamț de Patriarhia Română

2

Patriarhia Română a donat Spitalului Orășenesc Sfântul Dimitrie Târgu Neamț un aparat pentru ecografie cardiacă și abdominală.

Joi, 31 august, noua aparatură medicală a fost prezentată medicilor,  în prezența primarului Daniel Harpa, dr. Florin Apostoae- managerul spitalului și dr. Caesar Lucachi- director medical.

Aparatul are o valoare de aproximativ 30000 euro și era extrem de necesar la Secția Cardiologie, după ce cel cu aceeași utilitate, avut în dotare, s-a defectat.

Este un ecograf cu aplicații în cardiologie. Softurile și sondele sunt specifice pentru acest domeniu de aplicație. Configurația aparatului este una bună. Calitatea imaginii este foarte bună, sunt cristal- ultima generație de sonde, ne-a precizat ing. Cristina Lepădatu, product manager la Nova Intermed- unic importator de produse Alpinion.

Venită de la București, ing. Lepădatu a prezentat medicilor nou aparat.  Ecografia cardiacă este una dintre  investigațiile devenite indispensabile în evaluarea cardiovasculară, și, cu siguranță, va ajuta numeroși pacienți.

Vreau să vă aduc la cunoștință că astfel de donații se datorează în mare măsură părintelui arhim. Ciprian Grădinaru. Mulți ani a fost duhovnicul meu și al altor mulți credincioși, la Mănăstirea Sihăstria. Acum, e la Patriarhia Română. Ca urmare a discuțiilor purtate, am reușit să primim acest aparat(…) Îmbucurător este faptul că PF Daniel s-a gândit la zona Neamțului. După cum bine știm, Preafericitul a fost călugărit la Mănăstirea Sihăstria. Iată că nu a uitat de unde a plecat.

Profit de prezența mass-mediei și transmit mulțumiri din partea dumneavostră, a mea personal și a administrației locale pentru această donație (…) Voi fi în continuare alături de spitalul orășenesc și sperăm ca în cel mai scurt timp să începem investițiile la pavilionul nou și secțiile Interne și Ginecologie, a spus primarul Daniel Harpa.

Mâine, medicii vor participa la un training pentru a afla toate utilitățile acestui aparat donat de Patriarhie. Le va fi prezentat manualul și a protocoale de lucru pe fiecare aplicație, urmând ca ei să pună în practică informațiile primite și să folosească ecograful cu aplicații în cardiologie în beneficiul pacienților lor.

Amintim că aceasta nu este primul dar primit din partea Patriarhiei Române. La începutul lunii august, Spitalul din Târgu Neamț s-a numărat printre cele 20 de unități medicale care au primit cu titlu de donație câte un dispozitiv medical Drӓger Jaundice Meter JM-105 de uz pediatric pentru stabilirea bilirubinei.

Andreea Trăsnea

2 Comentarii
  1. radu micle spune

    nu e donatie. e platit cu bani nostri cei 30000 de lei da/ti biserici sf,voevozi .biserica nu da nimic gratis

    1. Andreea Trăsnea spune

      30.000 lei nu echivalează cu 30000 euro (cât costă aparatul acesta)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate