Educaţie pentru democraţie, în liceele din R. Moldova

0

Recent, la Liceul Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova din Chişinău, a avut loc o nouă întâlnire cu echipa de proiect şi cu o parte a profesorilor care vor pilota în acest an şcolar cursul opţional „Educație pentru democrație”.

La această întâlnire, echipa de experţii pe educaţie civică şi curriculum formată din prof. dr. Pavel Cerbuşcă, director adjunct la Liceul Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, Corina Lungu, consilier superior în cadrul Ministerului Educaţiei din R. Moldova, Tatiana Verdeş, prodecan Universitatea „Constantin Stere” Chişinău, dr. Octavian Zelinski din partea Asociaţia Astra Anenii Noi şi Emanuel Bălan de la APD Club Târgu Neamţ au prezentat şi evaluat stadiul elaborării manualului şi ghidul profesorului.

În urma discuţiilor, această disciplină de curs opţional va fi introdusă începând cu anul şcolar 2018-2019 ca disciplină opţională în curricula naţională la clasa a X-a din Republica Moldova.

Se doreşte ca începând cu anul şcolar 2020-2021, această disciplină să fie introdusă în trunchiul comun la clasa a X-a.

La sfârşitul lunii noiembrie va avea loc ultima întâlnire din cadrul acestui proiect, la Târgu Neamţ. O primă întâlnire a avut loc pe 12 august 2017 la Chișinău, cu experții angrenați în elabotarea pachetului educational, fiind identificate și liceele care vor pilota acest curs.

Acţiunea a  făcut parte din proiectul cu acelaşi nume al Asociația Pro Democrația Club Târgu Neamt,  derulat în perioada iulie-noiembrie 2017, în parteneriat cu Asociația ASTRA Anenii Noi.

Obiectivele proiectului sunt formarea deprinderilor și abilităților de predare a educației pentru democrație și conștientizarea nevoii de educație democratică participativă în rândul liceenilor din R. Moldova.

Proiectul este finanțat de către Ministerul pentru românii de pretutindeni, potrivit unui comunicat de presă emis de Asociaţia Pro Democraţia Club Târgu Neamţ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate