Egumenul Schitului Cărbuna a trecut la cele veșnice

0

În dimineața zilei de joi, 1 decembrie, după o grea suferință… a trecut la cele veșnice egumenul Schitului Cărbuna din Neamț, părintele Nectarie Chirița.

Potrivit doxologia.ro, egumenul schitului Cărbuna s-a născut la data de 22 martie 1996 în localitatea Ferești din județul Vaslui, primind la botez numele de Gabriel. Între anii 2011-2015, a fost elev la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, iar între anii 2015-2019 a studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. În perioada 2019-2021, părintele ieromonah a absolvit programul de master „Teoria și practica formării religioase”.

În anul 2012 a devenit rasofor al Schitului Cărbuna. A fost călugărit la data de 1 aprilie 2017, primind numele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

În 2018, părintele a fost hirotonit ierodiacon de către ÎPS Teofan- mitropolitul Moldovei și Bucovinei, de hramul Mănăstirii Neamț, iar în 2019, tot cu prilejul cinstirii slăvitului praznic al Înălțării Domnului, a fost hirotonit ieromonah. În 2020 a fost hirotesit duhovnic și rânduit ca egumen al așezământului monahal.

Dumnezeu să-l ierte și să îl așeze în ceata drepților!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate