Elevii Școlii din Răucești: “Nu-l uita pe cel căzut în război!”

0

În ziua prăznuirii Înălțării Domnului, elevii de la Școala Gimnazială nr.1 Răucești sărbătoresc Ziua Eroilor și derulează un proiect educațional ”Nu-l uita pe cel căzut în război”.

Proiectul este rodul unui parteneriat cu Primăria, Consiliul Local Răucești și Asociația Națională “Cultul Eroilor – Regina Maria” – filiala Răucești.

Proiectul educațional se va desfășura la Monumentul Eroilor ridicat în Pădurea Făgețel. Acolo, în zilele de 16-23 aprilie 1944 au căzut la datorie peste 1500 de eroi.

Elevii școlii, organizați în Cercul de Istorie ”Cultul Eroilor”, coordonați de prof. Traian Anton, vor citi cu glas tare numele eroilor căzuți pe fronturile de apărare a patriei din comuna Răucești. Se va organiza un Te Deum și un program artistic pentru a cinsti eroii neamului românesc. Și Dumitru Bălăjel- primarul comunei Răucești va onora evenimentul, alături de fanfara satului, oferind insigne tricolore participanților. 

Cercul de Istorie ”Cultul Eroilor” al Școlii Gimnaziale nr.1 Răucești funcționează din 2006, coodonat de prof. Traian Anton, cu activități lunare, dedicate zilelor comemorative, cu excursii, protejarea și îngrijirea monumentelor, troițelor din sat închinate eroilor și numeroase activități pe tematica Istorie Locale. Elevii participă voluntar și se pot bucura de activități de calitate prin care cinstesc memoria înaintașilor lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate