Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 24 mai 2020
  • :
  • :

Vizitează Expoziția temporară ,,Ținutul Neamțului în imagini vechi”

La Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț poate fi vizitată expoziția temporară „Ținutul Neamțului în imagini vechi”.

În patrimoniul instituției amintite se găsește un fond documentar fotografic consistent, alcătuit în ultimii ani, iar specialiștii muzeului au considerat necesară etalarea lui pentru publicul larg.

Pot fi admirate fotografii de la sfârșitul secolului XIX și din prima jumătate a secolului XX, care înfățișează aspecte variate legate de zona Târgului Neamț și împrejurimi. Vizitatorii pot admira imagini vechi cu casa din Humulești în care s-a născut Creangă, dar și rude ale acestuia. De asemenea, sunt prezentate fotografii cu Cetatea Neamț, cu Școala Domnească, cu casa poetei Veronica Micle, dar și numeroase imagini cu Târgu Neamț și unele mănăstiri din vecinătate.

Tot în cadrul expoziției poate fi admirat și un vechi aparat de fotografiat, cu o vechime de aproape 100 de ani, precizează reprezentanții Complexului Muzeal Județean Neamț.

Expoziția temporară „Ținutul Neamțului în imagini vechi” poate fi vizitată până la sfârșitul lunii iunie a.c.

#HaiLaMuzeu!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *