Expoziție cu lucrările micilor meșteri îndrumați de Ionela Lungu

0

A sosit momentul bilanțului după un an de meșterit cu viitorii mari meșteri, azi copii.

Meșterul Ionela Lungu, instructor coordonator la Școala Populară de Artă Piatra Neamț, având clasă externă la Târgu Neamț,  a răsădit cu blândețe, săptămână cu săptămână, temă cu temă, iubire față de tradiții și Artă populară. 

Elevii s-au inspirat la lecția de meșterit din zeci de obiecte autentice aduse ca material didactic la ore, aceștia învățând despre simplitate, autentic și bun gust.

Trăim în prezent, în modernitate,  dar e bine să nu uităm rădăcinile din care ne tragem.

La sfârșit de an mici meșteri au adunat colecția personală de obiecte realizate peste an, realizând o expoziție pe holul Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, bucurându-se de aprecierea cadrelor didactice,  a doamnei director adjunct Daniela Filip și al tuturor elevilor școlii.

Suntem mândri de ce am realizat în acest an școlar, cu speranța că toate informațiile despre meșteri și meșteșuguri să fie în folosul copiilor.

au transmis organizatorii


Orele de artă populară se desfășoară în cadrul parteneriatului dintre Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, având ca instructor coordonator meșter popular Ionela Lungu.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate