Faruri pentru tractoare cu LED – ce avantaje prezintă?

0

Farurile cu lumini LED pentru tractoare sunt printre cele mai recomandate în prezent, deoarece asigură o iluminare foarte bună, asemănătoare cu lumina zilei, folosind totuși jumătate din puterea pe care o necesită becurile tradiționale cu halogen. Atunci când vă veți echipa tractorul cu faruri LED, veți constata că beneficiați de vizibilitate superioară, ceea ce contribuie la o mai bună productivitate și siguranță. Deoarece farurile LED consumă aproape jumătate din curent, solicită mai puțin alternatorul, întrerupătoarele și circuitul de cablare. Cele mai noi tractoare sunt prevăzute din fabrică cu lumini de lucru cu LED, dar dacă doriți să vă actualizați farurile tractorului, aveți oportunitatea de a opta pentru faruri LED. 

Iată ce trebuie să știți dacă vă aflați în situația de a achiziționa faruri noi pentru tractor:

Care sunt cele mai recomandate faruri pentru tractoare?

Gama de faruri pentru tractoare este deosebit de cuprinzătoare, incluzând o mare varietate de calități, de performanțe, de specificații și proprietăți și, desigur, de prețuri. Farurile cu LED-uri mai accesibile tind să aibă un control slab al fasciculului, ceea ce înseamnă că veți obține o lumină foarte puternică, răspândită peste tot, nu o lumină direcționată în zona vizată. În schimb, farurile pentru tractoare mai bine proiectate sunt mai grele, deoarece componentele sunt mai robuste. Asta garantează o durată de funcționare extinsă, o lumină clară și bine direcționată și, în general, o performanță excelentă. Toate aceste proprietăți se datorează design-ului și componentelor mai bune. De asemenea, printre cele mai recomandate faruri pentru tractoare sunt cele prevăzute cu rating EMC, care previne interferențele electrice. Evaluarea IP este un alt standard de calitate, asta însemnând că farurile sunt protejate împotriva prafului, apei și murdăriei. Optați pentru faruri cu rating IP67 SAU IP68.

Cum să alegeți cele mai potrivite faruri LED pentru tractor?

La achiziționarea farurilor LED pentru tractor, cel mai mult contează puterea de iluminare. Aceasta este dată de dimensiunea cipului LED care produce lumină. În general, luminile de lucru ale unui tractor variază între 27 și 40, chiar și 60 de wați. În schimb, becurile LED nu se măsoară în wați, ci în lumeni. Lumenul măsoară lumina emisă, așă că acordați atenție lumenilor dacă vă doriți faruri performante, puternice și de lungă durată. O lumină obișnuită de lucru cu halogen de 55 wați emite 700-800 lumeni. În schimb, o lumină de lucu cu LED de 40 de wați pentru un tractor sau pentru o mașină de recoltat emite aproximativ 3500 de lumeni. Asta înseamnă de aproximativ 5 ori mai multă lumină pentru jumătate din consumul de energie. În funcție de cerințele personale, puteți opta pentru lumini LED albastre, care facilitează lucrul pe timp de noapte. Luminile LED albastre sunt foarte recomandate și pentru utilajele auto care lucrează în adăpsturi de păsări, deoarece culoarea albastră nu sperie păsările.

La achiziționarea farurilor pentru tractoare, luați în considerare opțiunile cele mai calitative, care vă asigură mai multă productivitate în zona de lucru, dar și mai multă siguranță. Farurile de calitate ridicată se instalează rapid, se întrețin cu mare ușurință și au o durată de funcționare mai lungă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate