Femeile antreprenor, în atenția tuturor: Conferința Națională OFA UGIR de la Neamț [galerie FOTO]

0

Vineri, 20 octombrie, femeia a fost în atenția factorilor de decizie de la cel mai înalt nivel, grație unui eveniment marca Organizației Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriașilor din România (OFA UGIR).

Conferința națională organizată la Târgu-Neamț a avut participanți de seamă, dintre care îi amintim pe Simona Bucura-Oprescu- Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Ramona Strugariu- eurodeputat, Vasile Asandei- director general ADR Nord-Est, autorități publice locale și județene. Oficialitățile au fost primite în mod tradițional la intrarea în locația care a găzduit evenimentul, în prezența străjerilor Cetății Neamț.

Tema centrală a conferinței a reprezentat-o ”Femeia în avangarda economică și educațională: transformând România prin inovație și leadership”.

Suntem aici să celebrăm, să inspirăm și să încurajăm spiritele curajoase, care au ales să își urmeze visurile, să își transforme ideile în realitate și să își asume riscul de a conduce propriile afaceri. Femeile antreprenor aduc inovație și o abordare unică în lumea afacerilor. Astăzi, femeile nu doar concurează, ci și excelează în domenii variate, de la tehnologie la educație, de la mediu la sănătate. Această conferință este un spațiu de învățare și conectare datorită experiențelor ce sunt împărtășite pe parcursul ei. Avem ocazia să ascultăm povești inspiraționale, să învățăm din succesele și eșecurile altora și să descoperim instrumente și strategii pentru a ne dezvolta afacerile (…), a spus Mirela Lungu, președinta OFA UGIR Neamț, în deschiderea evenimentului.

Simona Bucura- Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a vorbit despre propria ei experiență în mediul antreprenorial și a declarat că va face tot ceea ce ține de dânsa astfel încât Ministerul pe care îl conduce în prezent să fie un partener de dialog și un sprijin pentru mediul de afaceri.

Mi-am început activitatea ca tânăr antreprenor. Am avut o companie de concepție și producție publicitară și, ca și dvs, știu de înseamnă să plătești salarii, taxe și impozite. (…) Știu ce înseamnă să fii o femeie de afaceri  care s-a angajat, pe deoparte,  să aibă o dimensiune socială a activității sale, prin salariile pe care le plătește oamenilor, dar în același timp să arate că femeia este are capacitatea de a aduce valoare adăugată (…)

Jos pălăria în fața dumneavoastră! În mandatul meu, voi face tot ceea ce ține de mine astfel încât să reprezentăm un mai mare sprijin pentru dumneavoastră. Îmi doresc ca societatea românească să vă cunoască, astfel încât să fiți și inspirație, și curaj, și acțiune, pentru motorul societății românești, care are atâta nevoie de combustibil!, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Și oficialitățile locale și județene au punctat, în deschiderea evenimentului, importanța femeii în sfera politică, economică și socială a României:

Astăzi sala vibrează de frumusețea pe care ați reușit săă o concentrați aici, și pentru asta vă mulțumesc în numele bărbaților! (..). E clar că trebuie să combatem toate stereotipurile care ar putea să blocheze ceea ce înseamnă dezvoltarea și evoluția femeilor în societatea noastră, pentru că ați dovedit că sunteți, de multe ori, superioare bărbaților. Pentru asta, felicitări! (…) , a transmis Adrian Niță, prefectul județului Neamț.

Doamnelor, vă felicit pentru activitatea dvs! An de an, femeile sunt tot mai implicate atât în politică, în administrație, dar mai ales în afaceri. Săptămâna trecută, la Topul Firmelor Nemțene pentru anul 2022- eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț, foarte multe premii au mers către firme administrate de femeile din județul nostru și le felicit pentru asta. Felicit și gazdele acestei conferințe naționale și vă doresc o sesiune de lucru plină de realizări și mult succes în tot ceea ce faceți!, a spus Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Cei care mă cunosc știți foarte bine respectul și dragostea pe care o port eu femeii. Familia mea este numeroasă și  sunt singurul bărbat. Așa că sunt înconjurat de femei și vreau să vă spun că indiferent cât de sus este un bărbat sau cât de puternic este, n-ar fi reușit niciodată dacă nu ar fi avut sprijinul femeii de lângă el, a spus Vasile Apopei, viceprimarul orașului Târgu-Neamț.

Autoritățile publice au intrat apoi în dialog direct cu femeile antreprenor din Neamț și din întreaga țară, reprezentate de nume precum Besenyei Sarolta- manager Incub Center, Maria Raicu- CEO Hoteluri Eden, Cristina Nichita- CEO Encourage People, Nicoleta Scutaru- fondator Medas SA și alter doamne și domnișoare de succes în lumea business. Prezenți în sală au fost și Ioan Popescu- șeful ITM Neamț, Costel Grozdea- șeful ITM Iași ș.a.

A fost un adevărat maraton de dezvoltare personală și profesională, iar participanții au profitat la maxim de oportunitatea oferită. S-au pus întrebări interesate și s-au oferit răspunsuri pe măsură. Pe parcursul întregii zile, s-au atins subiecte precum Importanța mentoratului și necesitatea unei educații financiare solide pentru femei, creșterea implicării acestora în domenii- cheie, evoluția și succesul femeilor antreprenor în domenii tradițional masculine, avantajele unei echipe de conducere mixte etc.

La finalul conferinței, participanților li s-a creat cadrul potrivit pentru schimburi de idei și stabilirea unor contacte noi.

Este pentru al doilea an consecutiv când Târgu-Neamț găzduiește un astfel de eveniment inedit, marca OFA UGIR.

Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR promovează Creșterea importanței rolului femeii în dezvoltarea societății românești; Sprijinirea, dezvoltarea, promovarea femeilor antreprenor; Susținerea inițiativelor de business care vor genera produse și servicii inovatoare.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate