„Festivalului Mastilor” de la Targu Neamt, traditie unicat in Romania

0

Pe 2 ianuarie la Tg. Neamt s-au organizat manifestări dedicate „Festivalului Măştilor”, în zona străzii Mihail Kogălniceanu. Manifestarea, care este singura de acest gen organizată din tară, a adus in atentia spectatorilor grupuri de mascati din zona Tg. Neamt si zonele invecinate (Răucesti, Tîrzia, Dumbrava, Timisesti). Targnemtenii petrec astfel ziua de 2 ianuarie de ani de zile, cei batrani bucurandu-se ca tinerii au pastrat traditia.

Parada obiceiurilor de la Targu Neamt este realizata cu sprijinul administratiei locale si a Casei Culturii „Ion Creanga”. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ au asigurat măsurile PSI pe timpul manifestărilor. Misiunea s-a executat cu 5 subofiţeri şi o autospecială, între orele 09.02 – 15.40. Manifestarea la care au fost prezente si oficialitatile locale a avut sute de participanti si spectatori, remarcabile fiind voia buna, calitatea spectacolului, costumele deosebite, spiritul de sarbatoare si respectare a traditiilor.

Mai multe fotografii care au surprins sufletul manifestarii puteti vizualiza aici, pe pagina de Facebook I love Târgu Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate