Formare a Educatorilor pentru Natură în Parcul Natural Vânători Neamț

0

Parcul Natural Vânători Neamț, un punct de reper în conservarea și promovarea biodiversității, va găzdui o nouă sesiune de formare a Educatorilor pentru Natură, desfășurată în perioada 22 martie – 24 martie 2024. Această inițiativă vine în continuarea eforturilor dedicate conștientizării ecologice și implicării comunității în conservarea valorilor naturale din această zonă deosebită, dar mai ales în înființarea unei rețele locale de pedagogi.

Sesiunea de formare reprezintă o acțiune de promovare a unei relații mai strânse între oameni și natură, în special în cadrul Parcului Natural Vânători Neamț.

Prin intermediul acestei inițiative, se urmărește consolidarea capacității educaționale a participanților în transmiterea cunoștințelor legate de conservarea biodiversității și a valorilor naturale, precum și dezvoltarea de strategii creative pentru implicarea comunității în protejarea acestor resurse prețioase.

Activitatea de instruire este realizată de Asociația Mioritics prin Centrul de educație pentru Dezvoltare Durabilă – Schubs în cadrul proiectului „Ținutul Zimbrului – un model de conservare prin procese naturale și dezvoltare sustenabilă prin educație și ecoturism ”finanțat de Fundația OMV Petrom prin programul „Verde pentru viitor”, dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și ProPark-Fundaţia pentru Arii Protejate. Asociația de Ecoturism din România (AER) implementează proiectul în parteneriat cu RNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, Asociația Mioritics și Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice.

Detalii Eveniment:

Perioadă: 22 martie – 24 martie 2024

Locație: Parcul Natural Vânători Neamț

Program: Module de formare, activități practice, discuții și schimb de experiență între participanți și coordonatori.

Pentru mai multe informații contactați:

Vizi Iulia – specialist în comunicare, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile  – 0747416280

Prin intermediul acestei informări, ne dorim să atragem atenția asupra importanței formării și implicației educatorilor locali în conservarea și promovarea biodiversității în Parcul Natural Vânători Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate