FOTO/ Centrul Sf. Teodora, „acasă” pentru 21 de oameni rămași fără adăpost

0

Faptul că unii dintre noi ajung la un moment dat beneficiari ai Centrului Sf. Teodora Târgu-Neamț nu îi face să fie mai prejos decât alți semeni de-ai noștri.” Acesta este mesajul principal pe care îl transmite astăzi, de Ziua Persoanelor fără Adăpost, primarul orașului Târgu- Neamț, Daniel Harpa.

Centrul Sfânta Teodora Târgu-Neamț

Într-adevăr, nu știm niciunul dintre noi când, Doamne- fereste!, ne-ar putea lovi o nenorocire care să ne aducă în situația de a apela la serviciile acestui centru de îngrijire în regim de urgență a persoanelor fără adăpost…

Oamenii ajunși aici nu primesc doar hrană și un acoperiș deasupra capului, „ci un spațiu adecvat în care acestea au parte de suportul specialiștilor, de consiliere și asistență medicală. În prezent, aici sunt 21 de persoane aflate în situații de risc.

foto Daniel Harpa

Astăzi, de Ziua Persoanelor fără Adăpost, le doresc să aibă puterea de a depăși situația actuală pentru a se reintegra profesional și social în comunitate.

Noi vă sprijinim și, cu ajutorul lui Dumnezeu, veți reuși!”, transmite Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț.

Centrul de Primire în Regim de Urgență a Persoanelor fără Adăpost „Sfânta Teodora” Târgu-Neamț este coordonat de Direcția de Asistență Socială a orașului de sub Cetatea Neamț.

Cu o capacitate de 24 de locuri, se adresează persoanelor din oraș și din comunele învecinate aflate în situații de urgență vitală și socială care se află pe stradă, care și-au pierdut locuința și nu au resurse financiare sau nu au o casă funcțională (fără curent, apă, acoperișul spart etc) și persoane care sunt fără adăpost de peste trei luni și care nu au tulburări grave de comportament.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate