[FOTO/ Târgu Neamț] Lumina Învierii la poarta creștinilor, daruri de suflet și speranță

0

Anul acesta, oamenii nu mai pot veni să ia Lumină la biserică, în noaptea de Înviere. E trist, dar autoritățile spun că așa e mai bine pentru sănătatea lor, ținând cont de pericolul invizibil numit coronavirus.
Anul acesta, în Târgu-Neamț, voluntarii au mers din uşă în ușă/ din poartă în poartă cu darurile binecuvântate de biserică. Și au adus Lumina Sfântă credincioșilor.
Si o dată cu venirea lor, s-au bucurat suflete mâhnite că nu își pot petrece sărbătorile alături de cei dragi.

Asta s-a întâmplat și în Parohia “Sfântul Nicolae“ din Târgu Neamț. Voluntarii au pornit la drum, echipați corespunzător conform normelor în vigoare, cu măști și mănuși de protecție, cu banderole albe pe braț, având asupra lor documente doveditoare (legitimația de voluntar, contractul de voluntariat și declarația pe proprie răspundere).

O singură persoană din fiecare casă a ieșit în întâmpinarea lor. Și astfel, toți credincioșii au primit mângâiere prin Lumina Învierii și darurile pregătite de oamenii bisericii: Paștile sfințite în Joia Mare, prescură sfințită și un tradițional ou roșu.

Aceste daruri de suflet, alături de Lumina Învierii ne dau speranță că putem fi aproape unii de alții, prin duhul rugăciunii și al speranței, chiar dacă fizic suntem nevoiți să stăm distanțați!
Mulțumim celor care au contribuit la oferirea acestor daruri, domnului primar Daniel Harpa, ostenitorilor Bisericii și membrilor parohiei Sf. Nicolae! Bunul Dumnezeu să răsplătească!”, a transmis părintele paroh, Stelian Cramba.

Menționăm că astfel de acțiuni au avut loc în această seară în (probabil) toate parohiile creștin-ortodoxe din țară. De asemenea, numeroase biserici au depus eforturi în privința sonorizării, din dorința de a se auzi mesajul sfintelor slujbe cât mai departe.

Am avea dorința ca, funcție de cum ne aude fiecare din curtea personală a casei, când veți auzi salutul creștinesc >Hristos a Înviat!< să ne răspundeți cât mai tare cu putință >ADEVĂRAT A ÎNVIAT!<

Haideți să ne bucurăm cu toții, cu bucurie Sfântă!”, a conchis pr. Cramba.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate