FOTO/ Veteranii de război din Pipirig, vizitați de primar și militari

0

Veteranii de război din comuna Pipirig, Neamț, au avut, de ziua lor, oaspeți de seamă.

Sâmbătă, 29 aprilie, Vasile Dorneanu- primarul comunei, împreună cu reprezentanții unității militare din Piatra Neamț, i-au vizitat pe cei trei veterani de război care mai sunt printre noi. Este vorba despre Vasile Nițe din satul Pluton, care va împlini în această vară 100 de ani, Ioan Diaconu în vârstă de 98 de ani, din satul Pipirig și Grigore Capră, tot din Pipirig, veteran ajuns la 97 de ani.

Ne-am dorit să ne exprimăm respectul față cei care au luptat pentru Patria-Mamă. Timpul însă nu are răbdare și, de la an la an, din păcate, sunt tot mai puțini. În comuna noastră mai avem doar trei veterani de război. Tuturor le mulțumim pentru aportul adus pe câmpul de luptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, le spunem ”La mulți ani!” și le dorim să-i țină Dumnezeu sănătoși și în putere, a transmiS Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig.

ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007 și se sărbătorește în fiecare an pe data de 29 aprilie.

În paralel cu activități de cinstire a memoriei celor care au făcut sacrificiul suprem pentru țară pe timpul marii conflagrații a secolului XX și a supraviețuitorilor acestei, în perioada 20-29 aprilie, Ministerul Apărării Naționale a inițiat campania „Recunoștință veteranilor de război” menită să aducă o rază de speranță și recunoștință celor care sunt încă mărturii istorice vii ale trecutului nostru militar.

Constând în acțiuni de distribuire a unor pachete cadou și diplome de apreciere și recunoștință semnate de ministrul Apărării Naționale, pe raza județului Neamț, campania s-a adresat unui număr de 97 de veterani de război vizitați, în zilele de 27 și 28 aprilie, de echipe aparținând Centrului Militar Județean Neamț, Batalionului 634 Infanterie „Józef Pilsudski” – Piatra Neamț și Bazei 3 Logistică „Zargidava” – Roman.

Mărturiile veteranilor de război din timpul celui de-al doilea război mondial precum și poveștile lor de viață le puteți găsi pe pagina dedicată eroilor noștri: https://veteraniiromaniei.mapn.ro/.

Cinste și onoare veteranilor de război ai Armatei României!, a transmis plt.maj. Mugurel Olariu.

Sursa foto: primarul Vasile Dorneanu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate