Fragment din moaștele Sfântului Nectarie, dăruit târgnemțenilor

0

Începând de duminică, 7 august, credincioșii din Tinutul Neamț au bucuria să se închine raclei în care se află un fragment din moaștele Sfântului Nectarie, mare făcător de minuni și grabnic vindecător de cancer și alte boli grave. Odorul de mare preţ a fost dăruit Bisericii Sfintii Voievozi din orașul Târgu Neamț de mănăstirea Sfântului Nectarie din insula Eghina, Grecia, cu binecuvântarea ÎPS Teofan și cu strădania pr. protopop Ioan Dogariu.

Aducerea la Târgu Neamț a fragmentului din moaştele Sfântului Nectarie a fost marcată duminică, 7 august, prin săvârșirea Acatistului Sf. Nectarie, urmat de Taina Sfântului Maslu, de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, înconjurați de un impresionant sobor de preoți din Protopopiatul Târgu Neamț.copertaJPG

Suntem stăpâniti de o mare bucurie  si este o mare binecuvântare ca în această perioadă a postului Adormirii Maicii Domnului să participăm cu totii la această Taină a Sfântului Maslu, de multă trebuință pentru noi, cu atât de mulți preoți și având în mijlocul nostru doi înaltpreasfintiti mitropoliți. Sfinților nemțeni li se alătură în această perioadă un alt sfânt: Sfântul Ierarh Nectarie, vindecătorul de suferință. ÎPS Teofan a binecuvântat, iar maica stareță de la mănăstirea Eghina a binevoit si, cu sprijinul și intervenția părintelui Petru, slujitor în acele locuri, în Grecia, biserica păzită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Târgu Neamț are acum o  părticică din sfintele moaște ale Sf. Nectarie. Multumesc în primul rând lui Dumnezeu, ÎPS Teofan că ne-a dat această binecuvântare, ÎPS Serafim, maicii starețe de la mănăstirea din Eghina, părinților prezenți și dumneavoastră, credincioșilor, care ați venit în număr atât de mare să participați la această înălțătoare sărbătoare din parohia noastră (…), a spus pr. paroh Ioan Dogariu, protopop de Târgu Neamț.

Pentru a evita eventualele gânduri necurate, părintele Petru Smirea din Grecia, cel care a adus odorul de mare preț din Eghina până la Târgu Neamț, a dat citire documentului de însoțire, actul care dovedește autenticitatea  fragmentului din sfintele moaște ale Sfântului Nectarie.

Cu lacrimi în ochi și cu credință în suflet, sute de oameni au participat la acest  eveniment religios din Parohia Sfintii Voievozi și s-au rugat pentru vindecarea de boli trupești și sufletești.

Racla în care se află o părticică din moaștele Sfântului Nectarie, făcătorul de minuni, a fost așezată în lăcașul de cult spre închinare. Prin aducerea acestui dar binecuvântat, Biserica Sfinții Mihail și Gavriil din Târgu Neamț a devenit Eghina din Ținutul Neamț.

Andreea Trăsnea

Sfântul Ierarh Nectarie (1846-1920) a fost mitropolit al Pentapolei (Libia), director al Seminarului Rizareios şi întemeietor al Mănăstirii „Sfânta Treime” din insula Eghina. Sfântul Nectarie a fost canonizat în anul 1961, fiind unul dintre cei mai populari sfinţi în Grecia de azi. Ceea ce îi atrage pe oameni la Eghina, unde se află ctitoria şi mormântul său, e puterea făcătoare de minuni ce izvorăşte din moaştele sale. De altfel, Sfântul Nectarie e cunoscut ca un sfânt taumaturg, vindecător al uneia din cele mai cumplite boli: cancerul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate