Geografi din toată țara, uniți-vă!

1

Sâmbătă, 17 mai, la Târgu Neamț s-a desfășurat cea de a XX-a ediție a Simpozionului Național de Geografie –Geografia în învățământul preuniversitar prezent și perspective.

Manifestarea dedicată profesorilor de geografie a strâns laolaltă zeci de geografi, veniți la Hotel „Casa Arcașului” pentru a dezbate tema „Ariile protejate și conservarea biodiversivității„.

În plenul Simpozionului și-au rezentat lucrările științifice arhim. Mihail Daniliuc, egumenul Schitului Vovidenia și custode al Casei Memoriale Visarion Puiu și al Muzeului Mihail Sadoveanu (Spiritualitate și biodiversitate), drd. Alin Mihu- Pintilie, Facultatea de Geografie și Geologie Iași (Lacul de baraj natural Cuejdel din Munții Stânișoarei), ing. dr. Sebastian Cătănoiu, directorul Parcului Natural Vânători Neamț (Zimbrul/ Bison Bonasus în România), prof. univ. dr. Gheorghe Romanescu, vicepreședintele Asociației Române de Limnogeografie (Lacul de baraj natural Roșu din Munții Stânișoarei), prof. univ. dr. Eugen Rusu, vicepeședintele Societății de Geografie din România (Dinamici actuale ale pădurilor destinate conservării biodiversității), dr. Assan Gnoumou- Burkina Faso (Potentialités floristiques et faunistiques de la foret clasée Comoé- Léraba).

La eveniment a fost prezent și expediționarul Alin Totorean, care le-a împărtășit celor prezenți experiența trăită în timpul expedițiilor făcute în Australia, Mongolia ș.a. (La pas, prin pustiurile lumii).

Evenimentul a fost organizat de Sociatatea de Geografie din România, Societatea de Geografie Alexandru Ungureanu- filiala Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Neamț, în parteneriat cu Universitatea Al. I. Cuza Iași (Facultatea de Geografie și Geologie), Parcul Natural Vânători Neamț, Schitul Vovidenia, Primăria Târgu Neamț și Primăria comunei Vânători.

 Andreea Trăsnea


1 Comentariu
  1. NINA spune

    Foarte frumoasa organizare!Dl.Humulescu se pricepe !Felicitari!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate