Gheata a facut prapad in Comuna Sasca Suceava

0

Capriciile vremii au dat peste cap toate socotelile gospodarilor din comuna Sasca, Suceava.
Un val de ploaie torentiala asociata cu gheata s-a abatut peste comuna Sasca, lasand in urma prapad iar culturile au fost distruse aproape in totalitate. Recolta este compromisa definitiv, iar zecile de ore petrecute la munca in camp s-au dus pe apa sambetei. Ploaia cu gheata au distrus aproape 400 de hectare de culturi. Bucatile de gheata cat nuca au facut prapad locuitorilor din comuna, distrugand acoperisele caselor si recoltele oamenilor, totul derulandu-se intr-o jumatate de ora.
„Au tras si clopotele la biserica cu gandul ca ploaia se va dispersa, dar nu a fost asa. Ca acum nu s-a intamplat niciodata, am 63 de ani si asa ceva nu am mai vazut”, ne-a marturisit o femeie din Sasca Mare.
Autoritatile locale nu au evaluat inca pabugele produse de ploaia cu grindina, insa acestea confirma dezastrul provocat culturilor agricole. Agricultorii nu si-au facut asigurare in caz de calamitate, iar sperantele unor despagubiri sunt foarte mici.

Reporter: Ciprian Sangeap, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate