Grătarul electric vs. Grătarul tradițional! Află care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia

0

sursa foto: www.rohnson.ro 

Printre preferințele culinare ale românilor, numărăm printre favorite, preparatele la grătar. Fie că vorbim despre diferite cărnuri sau legume rumenite, acest mod de gătire este unul sănătos și plin de savoare. Desigur, majoritatea persoanelor aleg să apeleze la un grătar tradițional pe cărbuni sau gaz, având în vedere plăcerea de a pune la punct fiecare detaliu pentru pregătirea acestuia, însă cel electric devine din ce în ce mai popular, în special în rândul persoanelor din mediul urban, care locuiesc la bloc și doresc să se delecteze cu astfel de preparate din când în când.

Când vine vorba să alegem metoda preferată de gătire, atât grătarul electric, cât și cel tradițional vin la pachet cu o serie de avantaje și dezavantaje pe care le vom discuta și dezbate în continuare.

Grătarul tradițional

Avantaje:

1. Experiență culinară unică: datorită fumului produs în timpul gătirii, preparatele capătă o anume savoare și aromă unică, greu de obținut cu alte dispozitive sau prin alte metode. Mai mult decât atât, mirosul este unul îmbietor, ce îți va face poftă.

2. Temperatura de gătire: acest aspect poate fi încadrat atât în categoria de beneficii, cât și de dezavantaje. Grătarul tradițional poate atinge temperaturi foarte ridicate pentru o gătire rapidă și eficientă, dar mai ales, pentru preparate perfecte și suculente.

3. Flexibilitate: după cum știm, grătarul tradițional poate fi folosit cu diferite tipuri de combustibili: de la lemn, cărbuni, până la gaz. Totul depinde de modelul pe care îl deții și modul favorit de preparare a mâncării.

4. Adună oamenii laolaltă: în copilăria fiecăruia dintre noi, ne amintim de cel puțin un grătar în familie, de momentele frumoase petrecute cu aceștia și discuțiile savuroase, toate acestea fiind alimentate de așteptarea preparatelor delicioase.

Dezavantaje:

1. Întreținerea: grătar tradițional este dificil de curățat și întreținut și nu are o durată lungă de viață. Acesta necesită timp și atenție, dar mai ales, produse speciale care îl vor face ca nou.

2. Poluare: indirect, acest lucru afectează calitatea aerului din cauza fumului gros emanat și a cenușii rămase.

3. Temperatura: nu vei putea controla exact temperatura la care se gătesc preparatele tale. Acest lucru poate duce la gătire inegală sau defectuoasă.

Grătarul electric

Avantaje:

1. Confort: având în vedere modul de folosire și funcționare, te bucuri de 100% confort în timp ce pregătești o masă copioasă.

2. Curățare ușoară: atunci când optezi pentru un grill electric de la Rohnson, te bucuri de suprafețe antiaderente, din materiale de înaltă calitate ce ușurează procesul de întreținere și curățare.

3. Utilizare fără limite: pentru că nu produce fum, grătarul electric poate fi folosit în interior.

4. Deții controlul: în funcție de preparatul pe care urmează să-l gătești, poți seta temperatura optimă pentru un rezultat de succes.

Dezavantaje:

1. Sursă de curent: având în vedere că pentru a funcționa, astfel de grătare necesită o sursă constantă de curent, le poți folosi doar în zone în care ai acces la electricitate.

2. Temperatura: grătarele electrice nu pot atinge aceleași temperaturi ca și opțiunile tradiționale.

Ținând cont de aceste aspecte, vei reuși să descoperi care este varianta potrivită pentru tine sau poate, te convingi că ai nevoie de fiecare model în viața ta, pentru mese nelimitate, pline de gust!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate