Grumăzești: Primarul Constantin Matasă, candidat pentru un nou mandat

0

De peste 16 ani la cârma comunei Grumăzești, Constantin Matasă nu se lasă până nu transformă localitatea nemțeană într-un colț de rai pentru locuitorii ei.

Acesta și-a depus candidatura din partea PSD pentru un nou mandat. L-am întrebat „De ce?” și am primit răspunsul:

Am decis să candidez pentru funcția de primar pentru că mi-au mai rămas de făcut câteva lucruri foarte importante pentru comună. Sunt convins că eu și echipa mea suntem singurii care le putem duce la îndeplinire.

În primul rând, mă refer la rețeaua de gaz metan. Cred că vor începe construcțiile în toamnă sau cel târziu la primăvară. Știu de unde să le iau și știu unde trebuie să ajungă.
Mai am de realizat o casă socială pentru bătrâni- un azil unde vom putea adăposti în jur de 100 de persoane care nu au pe nimeni care să le poarte de grijă la anii bătrâneții.
Avem un proiect pentru modernizarea unei săli de sport (lucrarea este scoasă la licitație, după care constructorul se va apuca de treabă) si un centru cultural pe care trebuie să îl terminăm în perioada următoare. Totodată, trebuie să fac achiziția unui autocar de 58 de locuri, cu care voi putea duce copiii pregătiți acolo, la dansuri populare, orchestre, dar și bătrânii, în pelerinaj, și nu numai.
Mai avem de terminat două cantine sociale, două prăznicare și două capele mortuare, la Biserica Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul din Topolița și la Biserica M. Mc. Varvara din Ocea. La Netezi, am început achiziția de tablă de cupru pentru a schimba tabla zincată, pentru că a început să dea rugina în ea
„, ne-a precizat edilul.

Primarul Matasă a cam terminat cu modernizarea străzilor, iar acum vrea să asfalteze drumurile agricole. Pentru tineri, în special… să le dea un motiv în plus, să nu părăsească meleagurile natale.

sursa foto: Primăria Grumăzești

Mai avem în plan grădinițele, să le facem cu program prelungit, pentru că ne permite spațiul din Școala Topolița, cât și din Școala Grumăzești.

Avem proiectul și aprobarea de la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea a 26 km de drumuri agricole, introduse în intravilanul comunei, pentru ca tinerii să poată să construiască locuințe acolo. Totodată, trebuie să le asigurăm accesul la energie electrică și alimentare cu apă.
Sunt niște planuri foarte serioase, pe care sigur știm cum să le ducem la îndeplinire
„, ne-a spus primarul Constantin Matasă.

foto arhivă

Constantin Matasă pleacă în campania electorală cu aceeași echipă cu care a muncit și până acum, cu mici modificări pe lista de consilieri locali. „Am mai introdus niște tineri, dar și oameni aflați permanent în mijlocul cetățenilor. Am patru profesori și un secretar de școală, reprezentanta femeilor și reprezentanta pensionarilor. Sunt persoane care onorează comuna Grumăzești”, ne-a precizat actualul primar Constantin Matasă.

Întrebat dacă dorește să transmită un scurt mesaj locuitorilor comunei, Constantin Matasă a răspuns:

Am fost omul faptelor și nu al vorbelor. Sunt convins că toți grumăzeștenii mei vor aprecia ceea ce am făcut eu, împreună cu viceprimarul și Consiliul Local, cu nota pe care, cred eu, o merit.

foto arhivă

Profesor de matematică la bază, Constantin Matasă este primarul comunei Grumăzești din anul 2000. Prin profesia sa a corectat comportamente, iar în ultimii 20 de ani și-a dat tot interesul pentru binele comunității care și-a pus speranțele în el. Este unul dintre profesorii fascinanți, care a transformat informația în cunoaștere și cunoașterea în experiență, educând pentru o viață, iar ca primar, își coordonează cu mare drag comunitatea.

În 2016, a reușit performanța de a câștiga al cincilea mandat consecutiv, la o diferență de voturi zdrobitoare față de contra-candidați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate