Haite de câini pe străzile din Târgu-Neamț. Autoritățile cer sprijinul cetățenilor:

0

La Târgu-Neamț, câinii vagabonzi sunt de ani de zile un subiect de polemică între iubitorii de animale și cei care cer eradicarea lor. Responsabilitatea de a “curăța” străzile este a primăriei, care plătește o firma specializată în acest serviciu.

Mulți cetățeni își exprimă îngrijorarea pe rețelele de socializare. Oamenii sunt indignați și se gândesc că dacă nu azi, poate mâine, unul dintre câinii fără stăpân i-ar putea ataca pe ei sau pe copii lor.

Problema e că apar de nicăieri, peste noapte, în haite de 5,6,7,8…20 (!) și deja… bine-crescuți, nu pui.

Iubesc animalele, dar locul lor nu e pe stradă!

Am văzut imaginile cu acei câini fără stăpân. Sunt dezorientați și ajung pe străzile orașului Târgu-Neamț mai mulți deodată, câte 5,6,7..10,20! Peste noapte! Și direct mari! Nu sunt abandonați de târgnemțeni, ci, cel mai probabil, aduși cu dubele din alte localități și eliberați în zone nesupravegheate video, cu rea-voință. O logică eronată: e mai simplu să-i arunci în curtea altcuiva decât să dai bani la un adăpost ori la o firmă specializată în așa ceva, declară Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț.

Potrivit acestuia, în ultimele săptămâni s-au strâns circa 40 de maidanezi de pe străzile din Târgu-Neamț.

Acum am chemat iar firma care se ocupă de acest lucru. Problema actuală se va rezolva. Însă avem nevoie de implicarea dumneavoastră ca să stârpim acest fenomen!, precizează edilul.

Așadar, autoritățile publice locale din Târgu Neamț fac apel la cetățeni să se implice în identificarea oamenilor care își bat joc de aceste animale și care, prin fapta lor, ne pun în pericol.

Astfel, facem apel la dumneavoastră ca, în momentul în care observați mașini care eliberează câini pe raza orașului, să sunați la numarul unic de urgență 112 sau la dispeceratul Politiei Locale 0740569414

Nu mai abandonați, sterilizați și donați, sunt oameni dornici să adopte un suflet de cățel.

Și eu iubesc animalele, dar locul lor nu e pe stradă!, a conchis Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate