Hala măcelarului din Humulești nu era asigurată! De la ce ar fi pornit incendiul:

1

Tânăra familie Bîrliba din Humulești nu avea asigurare pe hala de 300 mp care a ars în incendiul produs în seara de luni, 5 august.

O dată cu spațiul, s-au făcut scrum și vreo 60.000 euro-cam cât a costat investiția- bani munciți timp de aproape 10 ani în străinătate. (i)Responsabili, spun soții Bârliba, ar fi cei contractați să monteze afumătorile de carne. Nu ar fi folosit material ignifug, și de aici până la flăcări… nu a mai fost mult.

“La afumători, firma contractată a executat lucrarea de traversare a coșului de fum spre exterior direct prin panoul sandwich, fără să izoleze (!),  adică necorespunzător. Noi nu suntem experți în așa ceva! I-am plătit să facă o lucrare, am presupus că o realizează cum trebuie, că nu te joci cu un pericol real!  Incendiul putea să izbucnească în orice clipă. Dacă erau angajații înăuntru, vă dați seama?!”, ne-a declarat Andreea Bârliba.

Potrivit sursei citate, lucrarea de mântuială a fost facturată, iar proprietarii halei urmează să dea în judecată firma care a realizat manopera.

“Se aud diverse scenarii, așa că vreau să știe lumea de la ce a pornit totul: de la un coș de fum de la afumătoare pus de >specialiști< direct pe peretele halei, prin panoul sandwich, fără a izola corespunzător!  

Nu noi suntem niște iresponsabili, ba dimpotrivă- am muncit din greu să punem pe picioare o afacere la noi acasă, și am făcut totul cu greu și în mod corect. Mult mai ușor, totul a fost distrus.

Hala a costat vreo 60000 euro-  banii noștri, câștigați prin muncă în Anglia. Nu aveam asigurare pe ea, nu ne-am permis să o facem, avem doar pe utilaje.”, a conchis Andreea Bîrliba.

Andreea și Marius Bîrliba

Precizăm că în hala de producție, ce se afla în curtea casei, funcționau afumători moderne, cu generator de fum pe rumeguş de fag. Produsele tradiționale realizate aici, din carne de porc, vită şi oaie sunt cele care încă mai pot fi procurate de La Nea Ion Măcelaru, magazinul de desfacere situat pe dreapta după podul de peste Ozana (în Humuleşti- str. Mihail Sadoveanu, nr. 78, vis-a-vis de Obor).

Deși, financiar vorbind, le va fi foarte greu, soții Bârliba vor încerca să refacă hala de producție.

Cu ajutor din partea familiei, angajaților și multor prieteni de acasă și din afară, începem reconstrucția.

Mulțumim celor care ne înțeleg și ne susțin!”, ne-a precizat Marius Bîrliba.

Spor și mult succes!

Ștefana B.

1 Comentariu
  1. Eu. spune

    Buna. Fara suparate, dar seamana cu incendiul de la Pensiunea Carol, modul cazare, care a luat foc tot de la un cos, prost montat si…..no comment in rest. Deci, ar trebui cineva sa ii traga la raspundere, sa nu ramana vorbe iar cei care au montat sigur vor spune” daca au focarit prea tare” sau ceva asemanator… nah.
    Pacat ptr munca acestei familii…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate