„Holocaustul, un avertisment al istoriei”- simpozion la Liceul „V. Conta” Târgu Neamț

0

Luni, 7 octombrie, La Liceul „Vasile Conta” din Târgu Neamț are loc simpozionul numit „Holocaustul, un avertisment al istoriei”.

Manifestarea  debutează la ora 13.00 și este organizată de unitatea școlară gazdă, Comunitatea Evreilor din Piatra Neamț și Obștea Evreilor din Târgu Neamț.

Simpozionul este organizat în preajma zilei de 9 octombrie- Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. Această dată marchează începutul deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941. În toată țara, în această perioadă au loc (sau ar trebui să aibă) astfel de evenimente, cu rolul de a comemora oamenii care au murit în Holocaust pe criterii entice, rasiale și de a pune accent pe rolul jucat de România în acest episod tragic al istoriei umanității.

Holocaustul a însemnat uciderea a milioane de evrei, fără un motiv anume. Cauza tragicului eveniment este încă o nedumerire.Neimplicarea oamenilor, spălarea pe creier, nebunia, frica sunt doar câteva aspecte care au dus condus la moartea atâtor oameni nevinovați, printer care și 1,5 milioane de copii. 1,5 milioane… de copii morți! Holocaustul s-a întâmplat. Datoria noastră, a tuturor este să știm ce s-a întâmplat, pentru a nu repeta istoria!

Tot luni, 7 octombrie, la Liceul „Vasile Conta” are loc o lansare de carte- Evreii din Târgu- Neamț. Istoria unei comunități, semnată de prof. Emanuel Bălan:

Stefana B.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate