Hram de Sf. Gheorghe la capela Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț

4


Cu prilejul prăznuirii Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruință, Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț a sărbătorit hramul capelei din incinta subunității.

Slujba a fost oficiată de către Alexandru  Bența, preot și subofiter, cel care salvează atât trupul, cât și sufletul oamenilor. Printre pompieri, la hramul micuței biserici au participat și humuleșteni care locuiesc în apropiere, dar și citymanagerul Vasile Apopei.

Construcția micului lăcaș de cult a început în mai 2013, iar toate lucrările au fost executate de către angajații unității. Slujba de sfințire a capelei a fost oficiată pe 16 martie 2014, de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și al Bucovinei.

Capela din incinta Detașementului de Pompieri Târgu Neamț poartă și hramul Sfântului Iosif cel Nou de la Partos (patronul spiritual al pompierilor).

Andreea Trăsnea

4 Comentarii
 1. remus spune

  ce trupuri salveaza Benta de la birouri domnilor ziaristi treziti-va si faceti diferenta intre pompierii care lupta cu focul si asa zisii pompieri care stau la birouri :))

  1. dorian spune

   ceva deosebit,frumos,pentru suflet,bravo si cinste celor care fac posibil lucruri din acestea!!

  2. razvan spune

   Remussee trezirea. Era vorba de ceva frumos nu de birouri și colegii tai de la birouri lasă rautatea ca din câte observ ești coleg cu ei..halal coleg ești. …

 2. gheorghe spune

  Felicitări tuturor.colonel, plutonier, preot,in biserica sunt egali

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate