Hrană suplimentară pentru zimbrii aflați în libertate

0

Primăvara s-a albit, fapt ce a condus la suplimentarea alimentației legendarelor mamifere din pădurile nemțene.

Duminică, 18 martie. Ultimul puseu de frig și ninsori a făcut necesară furnizarea de hrană suplimentară efectivelor de zimbri în libertate, în vederea evitării conflictelor cu comunitățile locale și pentru a ajuta animalele să treacă cu bine peste această iarnă cu năbădăi, transmite Administrația Parcului Natural Vânători- Neamț.

Amintim că, recent, un exemplar și-a făcut apariția în comunitatea umană din satul Văratec, comuna Agapia. Zimbrul era în căutare de hrană, cel mai probabil. Cu zece zile în urmă, prefectul de Neamț, Vasile Panaite cerea reprezentanților ISU, Jandarmeriei și Administrației Parcului Natural Vânători să monitorizeze în permanență zona și să avertizeze populația în cazul reapariției zimbrului.

Potrivit lui Răzvan Deju de la Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț, zimbrul nu prezintă nici un pericol pentru populație. Animalul se retrage definitiv în pădure o dată cu înmugurirea salciei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate