Iarna-i grea, omătu-i mare… zimbrii pleacă la plimbare [VIDEO]

0

Noi imagini de poveste, cu zimbri plimbându-se în libertate prin pădurile albite din zona Târgu Neamț, au fost făcute publice de Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț.

Imaginile au fost filmate de Răzvan Deju, specialistul Parcului în științele vieții:

În Parcul Natural Vânători Neamț, se derulează cu succes complexul program de eliberare în natură a zimbrului. Amintim că, în urmă cu peste 200 de ani, legendarul mamifer dispăruse din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șase ani.

În prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semi-libertate și în captivitate.

Microregiunea suprapusă peste parc este denumită Ținutul Zimbrului și a fost inclusă, în ultimii doi ani, în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”- clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate