Imagini inedite cu un zimbru care își face „toaleta”, surprinse în Parcul Natural Vânători-Neamț

0

Imagini inedite cu un zimbru care își face „toaleta” au fost surprinse în Parcul Natural Vânători-Neamț. În filmarea postată de Regia Națională a Pădurilor Romsilva se poate observa cum zimbrul se scarpină de un arbore, în acest mod scăpând de paraziții din blană, cu ajutorul rășinilor din coaja arborilor.

Zimbru în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Romsilva

Imagini inedite cu un zimbru care-și face ”toaleta” într-o pădure din Parcul Natural Vanatori Neamt. În imaginile filmate de aproape se poate observa cum zimbrul se scarpină de un arbore, în același timp scăpând de paraziții din blană, cu ajutorul rășinilor din coaja arborilor. Aceasta este doar una dintre turmele de zimbri în libertate de pe raza Parcului Natural Vânători Neamț, exemplarele în libertate fiind monitorizate tot timpul de specialiștii Romsilva.Timp de două secole, zimbrul a dispărut din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în urmă cu 60 de ani, în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț. După șase ani, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare. Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. Credit video: Cristian Herbert***** European Bisons in Vânători Neamț Natural Park, in #Romania. European Bison was reintroduced in Romania in 1958 and six years ago, the first Europen Bisons were released in nature at Vânători Park Natural Park. At this moment there are 36 European Bisons at large, including 12 born free. National Forest Administration – Romsilva manages three European Bison cores, at Bucșani, Hațeg and Vânători Neamț, with more than 100 European Bisons. #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor#Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Bison #EuropeanBison #wildlife

Gepostet von Regia Nationala a Padurilor – Romsilva am Mittwoch, 29. August 2018

  • Credit video: Cristian Herbert

Aceasta este doar una dintre turmele de zimbri în libertate de pe raza Parcului Natural Vânători Neamț, exemplarele în libertate fiind monitorizate tot timpul de specialiștii Romsilva.

Timp de două secole, zimbrul a dispărut din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în urmă cu 60 de ani, în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători-Neamț.

După șase ani, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate.

Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

Parcul Natural Vânători-Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul „Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Parcul Natural Vânători-Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșan,  Hațeg și Vânători-Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate