Imagini spectaculoase cu zimbrii care umblă liberi, în Parcul Natural Vânători Neamţ 

0

Imagini spectaculoase cu zimbrii care umblă liberi prin pădurile Parcului Natural Vânători Neamt au fost făcute publice în mediul online de către reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor- Romsilva.

În imagini se poate observa un vițel născut în acest an care se hrănește, o femelă și un mascul, dintr-o turmă de 13 exemplare aflate în libertate. În plan depărtat, în stânga, este un al doilea vițel, născut în libertate în acest an, precizează reprezentanții Romsilva.

Ținutul Zimbrului din județul Neamț este singurul loc din Europa în care aceste mamifere legendare trăiesc în libertate, semilibertate și în captivitate.

Microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători- Neamț (Târgu Neamț și comunele Agapia, Vânători Neamț, Bălțătești, Crăcăoani) a fost recent inclusă în ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil. Astfel, Ținutul Zimbrului din județul Neamț a reușit o performanță unică în România până la ora actuală, și singura din Europa de Est.

În România, zimbrul a fost reintrodus în 1958, la două secole de la dispariție, iar în urmă cu cinci ani, specialiștii Romsilva de la Parcul Natural Vânători Neamț au eliberat primele exemplare în natură. În acest moment, numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată este de 35, dintre care 12 zimbri născuți liberi. Doar pe parcursul anului curent, șase zimbrișori au văzut lumina zilei în pădurile nemțene, fiind liberi să cutreiere fără a cunoaște măcar o secundă captitivitatea. Acest lucru demonstrează faptul că proiectul de eliberare a zimbrilor în natură este unul de succes. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți în acest an, iar în captivitate alte 7 exemplare.

sursa:  Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate