În a treia zi de Paști, la Târgu Neamț are loc Festivalul „Bucuria Luminii”

0

Marți, 18 aprilie, în a treia zi de Paști, târgnemțenii sunt invitați la Festivalul „Bucuria Luminii”.bucuria luminii tg neamt

Ajuns la cea de-a IX-a ediție, evenimentul este organizat de Casa Culturii „Ion Creangă”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al orașului.

Festivalul începe la ora 12.00, când, în sala mica a Casei Culturii va avea loc o lansare de carte (Victor Manolache- „Romane și poeme„).

Încercând să păstreze tradițiile de Paște, organizatorii vă propun să participați la o serie de activități ce vor avea loc în Parcul Central, începând cu ora 13.00. Veți putea admira o expoziția inedită de produse tradiționale și artizanat, care adună laolaltă obiecte lucrate cu migală de meșterii populari din zonă, membri ai Asociației Meșteșugarilor „Nemțeanca” Târgu Neamț.

Tot în Parcul Central, doi meșteri populari din Vatra Moldoviței, Suceava vor transmite celor prezenți o veche tradiție pascală dezvoltată pe meleagurile românești cu multă măiestrie, și anume tehnica încondeierii ouălor.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de un spectacol în aer liber, cu muzică folk, muzică ușoară, dansuri și muzică populară. Spre finalul festivalului „Bucuria Luminii”, pe scena din Parcul Central vor urca Trubadurii de la Casa de Cultură Pașcani, pentru a susține un concert de fanfară.

Andreea Trăsnea

17807499_1891529191131820_1752485740717754656_o

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate